Lampre: “We werden vandaag verrast”

vrijdag 20 januari 2012 om 11:54

De vierde rit in de Tour Down Under zorgde onverwacht voor enkele grote tijdsverschillen. Naast Thomas De Gent (Vacansoleil-DCM) en klassementsleider André Greipel (Lotto-Belisol) kwam ook Alessandro Petacchi op meer dan zeven minuten na winnaar Freire over de finish.

Op Merger Hill, een klim van de eerste categorie op 29 kilometer van de finish, viel vrijdag een belangrijke slag. Op initiatief van de BMC-ploeg ontstond tijdens deze beklimming een schifting, waardoor 48 renners met voorsprong de afdaling ingingen.

“We besloten om voorin het peloton Merger Hill te beklimmen,” vertelde ploegleider Vicino achteraf. “Desondanks hadden we geen antwoord op de aanvallen van BMC. Deze werden heviger toen Greipel moest lossen. Helaas hadden ook onze renners problemen en konden we niet terugkomen. Matthew Lloyd reed een goede wedstrijd, hij wordt onze belangrijkste renner voor de vijfde etappe.”

Petacchi finishte op zeven minuten en 45 seconden als 63e. Zaterdag staat de koninginnerit naar Old Willunga Hill op het programma.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone