Lachlan Morton voltooit Everest Challenge in recordtijd
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 juni 2020 om 12:45

Lachlan Morton voltooit Everest Challenge in recordtijd

Lachlan Morton heeft de Everest Challenge – het beklimmen van in totaal 8.848 hoogtemeters – voltooid in een recordtijd. De Australiër van EF Pro Cycling deed net iets minder dan 7 uur en 33 minuten over zijn recordpoging, bijna zeven minuten sneller dan mountainbiker Keegan Swenson.

Morton vertrok afgelopen zaterdag voor de inmiddels bekende uitdaging in het wielrennen: een klim zo vaak mogelijk omhoog rijden tot je het aantal hoogtemeters van de Mount Everest hebt bereikt. De 28-jarige renner wist in zijn thuisstaat Colorado 42 keer de Rist Canyon te beklimmen, een beklimming van 1,9 kilometer aan 11%.

“Lachlan Morton heeft zojuist de lat hoger gelegd”, zo feliciteerde Swenson zijn collega na afloop. “Hij deed het bovendien op hoogte, zoals het hoort. We moeten misschien een onderlinge Everest-wedstrijd organiseren”, zo oppert de 26-jarige Amerikaan. Morton – die bijna 7000 calorieën wist te verbranden – is de laatste weken bijzonder goed op dreef.

Zo zette de ex-winnaar van de Tour of Utah enkele weken geleden al de snelste tijd neer op de beruchte Kokopelli Trail, een gravelpad in de Verenigde Staten. Emanuel Buchmann dacht eind mei het record van Swenson te verbreken, maar de Duitser reed slechts een officieus Everest-record na het niet volgen van de richtlijnen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2020 13:00
Morton is goed op dreef. Alleen zo jammer dat het slechts onzinnige ritjes zijn
  14 juni 2020 13:12
  Morton is zo'n typische liefhebber, hij kwam met de nodige adelbrieven binnen bij de profs maar besloot dat hij het leuker vond om samen met zijn broer dwars door Australië te fietsen en voor een kleine Amerikaanse ploeg oa de gravelkoersen te kunnen betwisten. Bij EF geven ze de renners wat meer ruimte dan bij andere teams om ook andere dingen te doen dan alleen wegwedstrijden. Dus een renner als Morton zal juist uit deze onzinnige dingen de motivatie halen om zich straks weer vol in een peloton te smijten voor een negende plek voor Van Garderen.
  14 juni 2020 14:39
  Ik denk dat hij met dit soort ritten, en ook bv met zijn deelname aan GBDuro, meer publiciteitswaarde voor zijn ploeg genereert dan hij als renner in het wegpeloton krijgt.

  Of concreet, zijn laatste resultaat in en GT was de 90e plaats in de Vuelta, daar zal geen artikel aan besteed worden maar ik heb wel 4 pagina's over GBduro gelezen
  14 juni 2020 15:27
  Prachtig figuur...weet idd. de aandacht op zijn winkel te trekken en er zich mee te amuseren ook...heel anders dan dat dooie vogeltje TVG...
  EF zou hun salarissen stante pede moeten omwisselen...
21 juni 2020 12:24
Calorieën pfffffffff het echte trimmers werk!!!!
Toch geen hond in geïnteresseerd???
Link naar echte data?
Zo vraag ik me bijv. af of ie ook naar beneden 'fietste'.....
En wil ik welk weten wat voor fiets. M.n. de kg's. Merk zal wel de teamsponsor zijn maar transfers zijn uiteraard geduldig.

Reacties zijn gesloten.