Laatste dag Van Aert in witte trui: “Bernal weegt twintig kilo minder”

donderdag 11 juli 2019 om 08:46
Laatste dag Van Aert in witte trui: “Bernal weegt twintig kilo minder”

foto: Cor Vos

Wout van Aert weet dat hij na de zesde etappe afscheid moet nemen van zijn jongerentrui in de Tour de France. De Belgische debutant mocht na een meer dan goede openingsweek vier keer op het podium verschijnen voor de witte trui. “Het heeft geen zin om hem nog langer te verdedigen”, doelt Van Aert op de trui.

De voorsprong van Van Aert, die momenteel nog tweede staat in het algemeen klassement, op Egan Bernal is 26 seconden. En dan ligt de finish op La Planche des Belles Filles, een Vogezenklim van eerste categorie. “Lastig. Niet meteen iets voor een renner van 78 kilogram. Bernal weegt er exact twintig minder, las ik. Dan weet je ’t wel. Zelfs al hang ik er in de slotkilometer nog aan, ben ik aan de finish nóg twee minuten achter hem. Een op voorhand verloren zaak dus”, zegt Van Aert tegen HLN.

Groene trui
De eerste week heeft Van Aert wel iets bijgebracht. “Ooit kan ik misschien meespelen voor groen. Nu nog niet, want daarvoor moet je 21 dagen lang in supervorm zijn. Je Tour goed kunnen indelen. Ook daar geef ik mezelf rustig de tijd voor”, vertelt de coureur van Jumbo-Visma. Voor Van Aert is de Tour nog alles behalve klaar. “Ik ben zeer tevreden met wat ik tot dusver heb gepresteerd. Dit is een droomscenario, in mijn eerste Tour. Maar tegelijk verlang ik toch naar meer. Van deze goeie benen moet ik profiteren.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

marius 11 juli 2019 om 09:35

Enige kans is dat die meegaat in de vroege vlucht en dat ze de ruimte krijgen

thorsen 11 juli 2019 om 10:10

Lijkt me sowieso geen slecht plan. Mocht het tegen alle verwachtingen in toch vroeg losbreken en Kruijswijk komt in de problemen dan kan hij zich altijd nog laten afzakken.

fringale 11 juli 2019 om 09:38

Slotkilometer is nochtans een strade bianchi…

horsm 11 juli 2019 om 10:19

’t Is indrukwekkend wat Van Aert laat zien deze tour. Hij is niet alleen fysiek beresterk, maar ook mentaal: rustig, zelfverzekerd, realistisch. Ik kan me voorstellen goed dat Kruijswijk ‘m er zo graag bij wou hebben.

fringale 11 juli 2019 om 10:30

Wout geeft inderdaad een nuchtere, volwassen en ervaren indruk, alsof het zijn 6e tourdeelname is. Zou hem graag een rit zien pakken…en deelname aan het wk verplichten.

Smartijn 11 juli 2019 om 10:45

Gewoon vandaag nog even wat knechtwerk doen voor Kruijswijk en dan lekker laten lopen. Voor hem komt er zeker nog wel een mooie mogelijkheid (of meerdere).

PeterUitKampen 11 juli 2019 om 11:07

Heel prettig dat een coureur zich bewust is van zijn eigen kunnen.

Sonsbach Allstars 11 juli 2019 om 11:18

Van Aert lijkt me behoorlijk multi getalenteerd. Sprinten, tijdrijden, heuvels; doet me ook qua postuur denken aan Sagan, hoewel van Aert een betere tijdrijder is en Sagan de betere sprinter

Brabander 11 juli 2019 om 15:56

Kan nog een mooie strijd om het groen worden in de toekomst. Zijn Vlaemsch/Nederlandse evenknie uit de cyclocross is ook zo’n multigetalenteerde natuurlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair