La Gazzetta: Chris Froome is nog niet zeker van Tourselectie

woensdag 5 augustus 2020 om 16:59
La Gazzetta: Chris Froome is nog niet zeker van Tourselectie

foto: Cor Vos

Naar het zich laat aanzien moet Chris Froome zich nog bewijzen voor zijn plekje in de selectie van Team Ineos voor de Tour de France. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn zeven namen al zeker, in tegenstelling tot de viervoudige eindwinnaar.

Volgens de Italiaanse sportkrant staan titelverdediger Egan Bernal, eindwinnaar in 2018 Geraint Thomas, Michał Kwiatkowski, Pavel Sivakov, Luke Rowe, Jonathan Castroviejo en Dylan van Baarle op 29 augustus zeker aan de Tourstart in Nice. Zeven plaatsen in de selectie zijn daarmee ingevuld, waardoor nog een plek vacant is. Daar komen naar verluidt naast Froome ook Tao Geoghegan Hart en Andrey Amador voor in aanmerking.

Dit artikel delen:

11 Reacties

jappe666 5 augustus 2020 om 17:18

Amador als Zuid-Amerikaan in dienst van Bernal, en Froome naar de zwakker bezette Giro sturen, die ook nog eens meer TT heeft?

josi 5 augustus 2020 om 17:20

Wel te begrijpen dat ze hem alleen mee zullen nemen als hij voldoende niveau heeft om een rol in het AK te spelen. Als pure knecht zul je meer aan Tao Geoghegan Hart of Andrey Amador hebben. Ik vraag me ook sterk af of Froome zelf wel zou willen als hij (nog) niet goed genoeg is.

bartp25 5 augustus 2020 om 17:20

Ik vind het niet meer dan logisch dat Ineos kijkt of Froome wel goed genoeg is. Dat hij de tour meermaals heeft gewonnen zegt niks over zijn huidige vorm. Ineos gaat de 8 beste renners meenemen om de tour te kunnen winnen, als Froome daar niet bij hoort wordt hij thuis gelaten.

Ab Normaal 5 augustus 2020 om 17:36

Dus Froome moet zich bewijzen in de Dauphiné?

Titaantje 5 augustus 2020 om 17:47

En wat heeft Rowe ookalweer laten zien?
Amador lijkt me sowieso een betere knecht. Ook sterk op het vlakke / hardrijden, maar gaat ook nog eens goed een heuvel en berg over.

Verweggistan 5 augustus 2020 om 18:02

Rowe heeft helemaal niks laten zien en dat is ook precies waarom ze hem meenemen. Op kop rijden, kopmannen uit de wind houden en beschermen, kopmannen vooraan houden en door de laatste hectische kilometers loodsen, bidonnen halen, kopmannen door eventuele waaiers gidsen. Dat is de taak van Rowe. En Rowe kan normaal gesproken veel beter door een peloton rijden dan Amador.

assen 5 augustus 2020 om 19:28

Verweggistan heeft helemaal gelijk. Types als Rowe en Stannard zijn van onsschatbare waarde geweest in de vorige TDFs voor INEOS, op het vlakke.
Beter 1 stoemper mee die goed door het peloton laveert dan een uitstekende 4e helper in de bergen.

Fast Freddy 5 augustus 2020 om 17:54

Froome gaat de tour niet winnen, maar in de giro maakt hij meer kans.

koos1 5 augustus 2020 om 18:21

Opvallend, maar misschien ook weer logisch. Froome dan als kopman naar de Vuelta? De Giro zal alles toch zeker voor Carapaz zijn.
Als ze Froome thuis laten, zal het laatste plekje voor Geoghegan Hart zijn. Amador zal wel samen met Carapaz naar de Giro gaan of die moet al 2 rondes na elkaar gaan rijden.

assen 5 augustus 2020 om 19:29

Hart was gisteren bergop erg sterk en heeft laten zien er klaar voor te zijn.

ProfrondeZevenbergen 5 augustus 2020 om 20:24

Als Froome ook maar een klein beetje vorm laat zien, moet hij mee.
Dat respect verdient hij na al die jaren het boegbeeld te zijn geweest.

Headlines

Materiaalzone

Populair