Kwiatkowski na tweede ritwinst: “Langste sprint die ik ooit heb gedaan!”
foto: ©ATCommunication/TDP
donderdag 9 augustus 2018 om 08:54

Kwiatkowski na tweede ritwinst: “Langste sprint die ik ooit heb gedaan!”

Het is al Sky wat de klok slaat in de Ronde van PolenMichał Kwiatkowski wist gisteren zijn tweede ritzege op rij te boeken, na een felbetwiste eindsprint in Bielsko-Biala. “Het was misschien wel de langste sprint die ik ooit heb gedaan!”, aldus de Pool, die met nog twee etappes te gaan aan de leiding staat.

De 28-jarige allrounder wist titelverdediger Dylan Teuns en LottoNL-Jumbo-Italiaan Enrico Battaglin achter zich te houden. “De beste vorm van verdedigen is aanvallen. Het bleek een perfecte tactiek. We kenden de finale niet, maar eenmaal we op het lokale circuit zaten wist ik dat het een aankomst voor mij was.”

“Ik had een geweldige lead-out, en werd de hele tijd goed beschermd door zijn ploegmaten. Ik wist dat ik de sprint eerder moest aangaan dan Pascal Ackermann. Uiteindelijk verliep alles volgens plan. Het was echter wel een zeer lange sprint, misschien wel de langste die ik ooit heb gedaan! Ik voel me dan ook vermoeider dan na mijn eerste overwinning”, aldus Kwiatkowski.

De Sky-renner heeft in het klassement nu een voorsprong van twaalf seconden op Teuns, terwijl George Bennett als nummer drie in de stand volgt op twintig tellen. Vandaag gaat de Ronde van Polen verder met de koninginnenrit naar Bukowina Tatrzańska. 

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2018 16:47
Ik poneer even een stelling:
Kwiatkowski is de meest complete renner van het peloton. Ik zeg niet per saldo de beste renner o.i.d., maar hij is het meest all-round.
Valverde heeft het op de kasseien nooit bewezen en ook is hij geen wereldtop in de tijdrit (al kan hij dit wel aardig als hij in vorm is).
Sagan komt bergop te kort.
Nibali komt in de sprint te kort (en op de kasseien ook nog niet veel bewezen).
Thomas is ook zeer compleet maar weer niet zo rap.
Kwiat heeft daarentegen alles, enige minpunt is dat hij geen topper is bergop. Maar zijn minpunt lijkt mij aanzienlijk kleiner dan de mindere kanten van de andere renners.

Voor de hoeveelheid werk dat hij verricht heeft hij inmiddels een meer dan behoorlijke erelijst bijeen gereden. Wellicht wel juist dankzij i.p.v. ondanks zijn rijden bij Sky.
9 augustus 2018 16:50
ja
9 augustus 2018 18:26
Sagan is nog completer want hij is absolute wereldtop in het sprinten, op de kasseien en in het rijden van lange eendagskoersen, en is ook wel top-5 in de heuvels à la Amstel Gold Race. Kwiatkowski is eigenlijk alleen wereldtop in de heuvels en dan iets verdienstelijker dan Sagan in het klimmen en het tijdrijden, maar veel slechter op de kasseien en de vlakke sprints. Ik denk dus dat Sagan beter zou zijn als hij zich op precies dezelfde parcoursen zou focussen als Kwiatkowski. Sagan kan m.i. zelfs nog een keer de Tour winnen als hij zou willen.

Reacties zijn gesloten.