Kwiatkowski: “Ik heb de kasseien gewoon gemist”
foto: Marcel Koch (archief)
Nick Doup vrijdag 26 januari 2018 om 15:12

Kwiatkowski: “Ik heb de kasseien gewoon gemist”

Ploegleider Servais Knaven verklapte het al in de reeks Wielerploegen 2018, en nu heeft Michal Kwiatkowski zelf ook gereageerd op de keuze om weer voor de kasseienklassiekers te gaan. “Ik heb de kasseien gewoon gemist”, vertelt de Pool op de website van Sky.

Kwiatkowski deelt in de Vlaamse koersen het kopmanschap met Ian Stannard en Gianni Moscon, terwijl ook nieuwkomer Dylan van Baarle aan de deur klopt. “De klassiekers zijn de meest pure koersen voor mij”, zegt Kwiat. “De Ronde van Vlaanderen is een geweldige race. Ik heb daar al eens kunnen strijden. De week ervoor won ik E3 Harelbeke en daarom was ik toen een van de favorieten. Ik geloof dat ik het vermogen heb om te strijden voor de winst.”

Vorig jaar kende de wereldkampioen van Ponferrada een uitmuntend jaar, waarin hij naast veel knechtwerk voor Chris Froome ook zelf wist te winnen in Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Clasica San Sebastian. “Natuurlijk wordt het moeilijk om die resultaten te herhalen, maar ik zal er zijn om harder te trainen en zo beter en slimmer te koersen. Laten we hopen dat dat zorgt voor meer overwinningen.”

Kwiatkowski is een allrounder en dat komt ook naar voren in zijn wedstrijdprogramma. Naast de kasseienklassiekers richt hij zich ook op de heuvels. “Ik zou het geweldig vinden om Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Dat wordt het eerste grote doel. Daarnaast kijk ik weer naar koersen als Strade Bianche en Milaan-San Remo”, zegt hij. “Ik denk dat een groot verschil gaat zijn dat ik een tweede grote ronde ga rijden in één seizoen. Dus na de Tour, als alles goed gaat, ga ik de Vuelta rijden om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK in Oostenrijk.”

 
24 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2018
Dus MOGELIJK programma is heel zwaar, Nieuwsblad, Kuurne, Bianche, MSR, Dwars door Vlaanderen, E3, Gent Wevelgem, Ronde, P-R, Amstel, Waalse Pijl, LBL. Waarschijnlijk zal hij ze niet allemaal rijden omdat Sky voornamelijk een ronde ploeg is. Maar als hij ook nog een ronde moet rijden, dan denk ik de Tirreno, wordt dit wel heel moeilijk. Als hij er het hele voorjaar wil staan, 2 grote rondes wil rijden en ook nog wil pieken op het WK... Petje af als iets van dit plan lukt.
26 januari 2018
Luke Rowe, Van Baarle, Kwiat, Stannard, Moscon wat een ploeg met vijf kopmannen. Dan te bedenken dat Thomas dit werk eigenlijk ook gewoon aan kan. @Gabriel Neem aan dat hij niet piekt naar het openingsweekend.
26 januari 2018
Net zoals de verdere SKY-selectie is ook Kwiat gebaat bij het op non-actief stellen van Froome.
26 januari 2018
Betekent dit dan dat hij ze allemaal rijdt? Of slechts een paar (bijv. alleen Ee en RVV ofzo)?
26 januari 2018
Kwiat, baarle, rowe, stannard, moscon, puccio, wisniowski, golas, halvorsen, knees... Niet misselijk voor een ploeg die zich enkel in de Tour interesseert...
26 januari 2018
Dylan van Baarle natuurlijk onverstandig gekozen voor Sky als je dit hoort. Vrije rol zit er met zo'n samenstelling niet in lijkt me. Net Spaanse selectie op WK, stuk voor stuk jongens die kopman willen zijn en voor zichzelf willen rijden in de klassiekers..
26 januari 2018
Op Kwiat na zijn renners aardig aan elkaar gewaagd voor kopmanschap. Go Dylan!
26 januari 2018
@wceend Rowe ligt nog in lappenmand he
26 januari 2018
Mooie renner maar dit lijkt me toch iets te veel van het goede.
26 januari 2018
Ik neem aan dat Kwiatkowski alleen de E3 Prijs en de Ronde van Vlaanderen rijdt qua kasseikoersen. Ben benieuwd of hij daarna Baskenland nog meepakt...
26 januari 2018
@Zot Klopt, gaat dit jaar wss ook niet de klassiekers halen helaas.
26 januari 2018
Hij rijdt sowieso geen Roubaix, en volgens mij rijst Sky geen DDV dus dat valt ook al af.
26 januari 2018
@Shinzawai, zal straf zijn om De Ronde en het Baskenland te combineren. 20 uur herstel met nog eens flinke verplaatsing.
26 januari 2018
@plaggie zou inderdaad straf zijn. Nibali heeft daarom afgezegd voor de Ronde
26 januari 2018
Hij scoort steeds meer punten bij mij. Geweldig goede renner. Hij knecht in de tour tot hij een voet aan de grond moet zetten. Hij betuigt zijn liefde voor de kasseien. En komt in interviews vaak sympathiek over. Mooie renner.
26 januari 2018
Kan ook prima in het voordeel van V. Baarle spelen, Sky zou weleens 1 van de sterkste blokken kunnen vormen in het voorjaar.
26 januari 2018
Ik zou het mooi vinden mocht hij gaan voor het winnen van alle monumenten. Dat lijkt me een heel reëel doel voor Kwiatkowski, zeker omdat hij MSR al heeft gewonnen.
26 januari 2018
Het kan maar zo heel anders aflopen met Sky mocht Froome een jaar naar de kant moeten.
26 januari 2018
Veelzijdiger dan Gilbert, als je het mij vraagt. De toekomst zal het leren, wie van deze twee de meeste verschillende monumenten zal hebben gewonnen. Zal moeilijk zijn Gilberg te evenaren. Maar Kwiat kan ook nog rondjes rijden.
27 januari 2018
Wat een held! Ik denk mijn favoriete renner van het huidige wielrennen. Ik zie hem alle monumenten winnen, behalve MSR. Maar die heeft ie al binnen, dus op naar alle 5!
27 januari 2018
Geweldige renner, sympathiek en persoonlijkheid. Doet hele mooie dingen in Polen om de sport naar een hoger niveau te brengen. Voor mij de meest complete renner in de breedste zin. Mijn favoriet, spijtig dat hij bij Sky rijdt.
27 januari 2018
Briljant coureur. Hij was twee jaar geleden overtraind toch? Ik zou maar uitkijken dit jaar met wat 'ie allemaal opnoemt!
31 januari 2018
Een pak smakelijker dan Sagan ondertussen, deze Kwiat. Wat missen we de oude Sagan toch... wat een bommetje was dat. Het zal inderdaad mogelijk bikkelen worder met Gilbert om het aantal monumenten op zak. Gezien deze uitspraak en zijn capaciteiten kan het best eens smullen worden dit jaar.
1 februari 2018
Met zoveel kopmannen bij Sky voor de klassiekers kunnen ze gaan koersen zoals QS. Dat zou prachtig zijn.

Reacties zijn gesloten.