Kwiatkowski: “De tegenwind bracht me nergens”

zaterdag 17 maart 2018 om 19:01

foto: LaPresse / Fabio Ferrari

Het is maar aan weinigen gegeven om hun overwinning in Milaan-San Remo te prolongeren. Zo ook niet aan de winnaar van vorig jaar, Michal Kwiatkowski. Op een elfde plaats in de uitslag ziet de Pool zich terug: “Ik probeerde tot twee keer toe aan te vallen, maar de tegenwind bracht me nergens en de sprinters zaten steeds in mijn wiel,” vertelt de oud-wereldkampioen op de weg op zijn Twitteraccount.


Desalniettemin is de winnaar van de Tirreno-Adriatico tevreden over zijn wedstrijd: “Ik voelde me goed en ik miste op een haar na de juiste aanval van Nibali.” De volgende wedstrijd van Kwiatkowski zal opnieuw een monument zijn. Over twee weken staat de renner van Sky aan de start in de Ronde van Vlaanderen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

LutsenkoFan 17 maart 2018 om 19:20

Ronde van Vlaanderen al over 2 weken! Mooi!

Ainu 17 maart 2018 om 20:02

Als je deze reactie leest maakt dat de overwinning van Nibali enkel maar mooier. Met sterke tegenwind het toch nipt halen voor het peloton.

Samlambeej 17 maart 2018 om 21:17

Ik vind de uitleg van de toppers best wel zwak. Dumoulin:”ik aarzelde toen Nibali aanviel” is die dan niet gevaarlijk? Kwiatkowski:”de tegenwind bracht me nergens” ja dat valt niet mee zonder sky-trein, Landa of Sagan.
Gilbert:”ik zat de hele dag te ver” je wist van tevoren dat je er eigelijk alleen voor stond. Ik heb Greipel alleen zijn plan zien trekken.
Van Avermaet verwacht ik hier eig niet. Wordt er in de afdaling afgereden. Wordt alleen terug gegrepen en wordt in de sprint geklopt door Matthews en Sagan. Zo denkt hij er zelf ook over trouwens.

Stenalic 18 maart 2018 om 00:47

helemaal eens samlanbeej, best wel zwak. ze waren gewoon niet goed genoeg. Des te knapper de zege van Nibali, hoewel het wellicht gemakkelijk lijkt als niemand iets doet op de poggio…

wielrenner 18 maart 2018 om 08:45

Ergerlijk ook hoe “sleper” Matthews continue defensief koerst in voornamelijk het wiel van Sagan.

Jean Dumas 18 maart 2018 om 09:47

Dit zijn van die momenten in de wielergeschiedenis dat je weinig te klagen hebt, maar vooral te bewonderen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.