Kurt Van de Wouwer: “Arnaud De Lie gaat hellingen makkelijker verteren”

dinsdag 24 januari 2023 om 10:39
Kurt Van de Wouwer: “Arnaud De Lie gaat hellingen makkelijker verteren”

foto: Cor Vos

Het vertrouwen bij Lotto Dstny in Arnaud De Lie is erg groot. De 20-jarige sprinter won afgelopen zondag de seizoensopener van Europa in Valencia en is een van de absolute kopmannen van het Belgische ProTeam. Ploegmanager Kurt Van de Wouwer ziet dat De Lie stappen maakt. “Zijn belastbaarheid bergop is verhoogd”, stelt hij in Het Nieuwsblad.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Hij heeft nog een paar procenten bij gewonnen”, aldus Van de Wouwer. “Hellingen gaat hij nu makkelijker verteren. Mede door zijn programma van vorig jaar heeft hij nog meer inhoud gekregen. […] In een wedstrijd als die van zondag (in Valencia, red.) staat Arnaud echt aan de start met de ambitie om te winnen. Als dat niet lukt, is hij ontgoocheld.”

Dat zal in monumenten boven de 200 kilometer anders zijn, verwacht de sportief manager. “In Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo wordt die insteek anders. Niet ‘We willen winnen’, maar wel ‘We zien wel hoever we geraken’. Natuurlijk, Arnaud blijft Arnaud. Helemaal zonder ambitie start hij nooit”, denkt Van de Wouwer.

Ook legt hij uit dat in overleg met De Lie is besloten om geen grote ronde te rijden dit jaar. “We willen niet onbesuisd te werk gaan met hem. Om die reden zal hij in het openingsweekend ook alleen Kuurne rijden. Hij wint nu zijn eerste koers en daar zijn we allemaal heel blij om, maar het is geen reden om meteen te gaan sleutelen aan de rest van zijn programma.”

Lees ook:
Arnaud De Lie opent Europese wielerjaar met overtuigende zege in Valencia

Wedstrijdprogramma

Dit artikel delen:

8 Reacties

LeoR 16 24 januari 2023 om 11:04

Ik snap de aanpak om hem rustig te brengen. Maar had hem toch graag al in de ronde van Spanje gezien. Zich plaatsen in de sprintritten (of andere ritten die hem liggen), en voor de rest gewoon proberen uitrijden/zich laten meevoeren in de gruppetto kon in mijn ogen een meerwaarde zijn met het oog op volgend seizoen.

5
Samamba 24 januari 2023 om 15:59

In een interview met de Waalse pers zei hij zelf dat hij gewoon heel graag terug wilt naar Plouay omdat hij er vorig seizoen zo dicht bij was daar. Hij wilt ook graag naar Canada omdat hij van mening is dat Quebec hem moet liggen.

De Vuelta rijden om af te stappen naar een week of gewoon "uit te rijden" gaat tegen zijn principes in. Hij wilt pas een grote ronde rijden als hij er helemaal klaar voor is.

0
Romāns Vainšteins 24 januari 2023 om 11:28

Fraai programma.

Knetterhard de Kemmel opstormen moet te trainen zijn en winnaar Girmay van afgelopen jaar kwam daar ook pas als 12-15 e langs of zo. Die koers en Roubaix kijk ik enorm naar uit mbt de nieuwe wonderboys, fenomeenen in de dop.

2
Cycling 24 januari 2023 om 10:45

De Lie heeft een mooi programma met 2 wedstrijden op 1 dag.

1
MZ89 24 januari 2023 om 10:45

Ik zag het ook inderdaad, dat is een flinke logistieke uitdaging.

0
Wieler-Joke 24 januari 2023 om 13:19

Gent Wevelgem winnen dit jaar lijkt mij al zeer realistisch, dan mag hij al op 30 seconden bovenkomen op de kemmel.

1
Mooie Sjors 24 januari 2023 om 13:35

Ik zei het hier al eerder, maar laat ons de lat nog niet te hoog leggen voor 2023. Kereltje is er 20. Gent-Wevelgem is een koers van 250 km. Wel eentje voor sterke sprinters maar als je straks tegen een tot de tanden gewapend Jumbo-Visma uitkomt met Van Aert in de vorm van vorig voorjaar erbij, hopelijk eindelijk ook eens VDP in deze koers, en andere sterke boys genre Pedersen, gaat De Lie een stevige stap voorwaarts moeten zetten om die koers te winnen.

Gilbert zei het ook afgelopen weekend: dat is de periode waarin de voorjaarskleppers in absolute bloedvorm rondrijden, en kan je niet vergelijken met bv. een Plouay waar De Lie vierde werd. Zou mooi zijn als hij kan meespelen voor winst, maar net als bij Vermeersch na zijn derde plek in Roubaix heb ik het gevoel dat de lat wel ineens érg hoog wordt gelegd voor zo’n jonge gast die dan eigenhandig de Lotto-ploeg zou moeten dragen.

1
Samamba 24 januari 2023 om 16:03

Plouay was ook boven de 250km hoor. Oké, inderdaad ligt het niveau daar wat lager, maar toch. Natuurlijk hangt alles af van hoe Gent-Wevelgem gereden wordt. Als het zoals vorig jaar is (niet super zwaar) dan sprint hij gewoon voor de zege. Is er veel wind of wordt de koers enorm hard gemaakt en gaat er een groepje weg op de laatste keer Kemmelberg kan het inderdaad zijn dat hij daar niet bij zit. Geen schande.

Vermeersch heeft vorig jaar vooral een enorm slecht voorjaar gehad door vele valpartijen waardoor hij nooit in de finale geraakte. Niet per se omdat hij slechte benen had. Dat kan ook met De Lie gebeuren maar in tegenstelling tot Vermeersch is De Lie vooral heel snel en is het dus véél makkelijker om te winnen of goede uitslagen te rijden.

Vorig jaar overleefde meer dan 40 man de heuvels in Gent Wevelgem, als het dus weer zo een koers is, is er geen enkele reden om te denken dat De Lie daar dit jaar niet bij zit.

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone