Kunststukje McNulty op Mallorca: “Geweldig om het jaar zo te beginnen”

woensdag 26 januari 2022 om 17:29
Kunststukje McNulty op Mallorca: “Geweldig om het jaar zo te beginnen”

foto: Cor Vos

Het seizoen van Brandon McNulty kon niet beter beginnen. In de Trofeo Calvià, de eerste wedstrijd van de Challenge Mallorca, perste hij een indrukwekkende solo uit de benen. Na ruim zestig kilometer in zijn eentje kwam hij juichend over de meet. “Ik wist dat het moeilijk zou worden voor de achtervolgers”, zegt hij na afloop.

“Ik ben erg blij”, begint de Amerikaan van UAE Emirates bij CyclingPro. “Het is een geweldige manier om het jaar te beginnen. Het was erg moeilijk vandaag, maar het ging erg goed met mij en met de ploeg. Dat we ook als tweede zijn geëindigd, is erg mooi.”

Op 61 kilometer van de finish plaatste hij zijn beslissende demarrage. “Het parcours was nergens echt vlak en dat betekende dat het niet makkelijk was om samenwerking te vinden in groep. Daar kon ik goed van profiteren. Ik wist dat het voor de achtervolgers moeilijk zou worden op de bochtige en golvende wegen, als ik in staat was om een goed tempo aan te houden”, vertelt McNulty. “Ik kon op het juiste moment aanvallen en hield stand tot de finish. Daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

vincenzo 26 januari 2022 om 20:48

Blijkbaar vroeg in vorm. Dit soort uitslagen aan het begin van het wielerseizoen zeggen nog weinig voor de rest van het seizoen.

0
Japsie 27 januari 2022 om 08:06

Lekker negatief. Gewoon een mooie binnenkomer voor hem en de ploeg in 2022.

0
Van der Pogaert 27 januari 2022 om 08:50

Begint ook wat allrounder te worden. Van tijdrijder/ algemeen klassement naar iemand die ook het zwaardere eendagswerk (o.a. OS vorig jaar) aankan. Als is L-B-L wel van andere orde dan deze koers.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone