Küng: “Ik versla de wereldkampioen, maar ben geklopt door een sterkere Van Aert”

dinsdag 16 maart 2021 om 19:32
Küng: “Ik versla de wereldkampioen, maar ben geklopt door een sterkere Van Aert”

foto: Cor Vos

Stefan Küng zat na afloop van de individuele tijdrit van Tirreno-Adriatico met gemengde gevoelens. De Europese tijdritkampioen van Groupama-FDJ was sneller dan wereldkampioen Filippo Ganna, maar werd uiteindelijk nog door Wout van Aert uit de hot seat gereden. “Dat is heel erg zonde”, vertelt Küng na afloop.

“Als je de regerende wereldkampioen verslaat en twee uur in de hot seat zit, is het jammer dat je verslagen wordt door de voorlaatste renner die gestart is”, aldus de Zwitser, die uiteindelijk zes seconden te langzaam was. “Maar dat is ook de sport. Er is niets aan te doen. Ik ben gewoon geklopt door een sterkere Van Aert.”

Groupama-FDJ eindigde met drie man in de top-10 van de tijdrit. Naast de tweede plek van Küng, was er ook een vijfde plaats voor Benjamin Thomas en een tiende plaats voor Tobias Ludvigsson. “Goede resultaten, maar we zijn hier om te winnen”, is Küng duidelijk. “Ik neem geen genoegen met deze tweede plaats en zal er alles aan doen om de volgende keer te winnen. Deze Tirreno-Adriatico geeft mij daardoor een boost.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 16 maart 2021 om 21:17

Tsja, een Zwitser die op het laatst geflikt, excuus: geklopt wordt door een Jumbo-man. Het is eerder gebeurd afgelopen week ;)

Thijs E 16 maart 2021 om 21:27

Winnen is niet flikken. En WvA valt niet zomaar van zijn fiets :) zeker niet twee keer. Het was een genot om te zien hoe hij de bochten aansneed op zijn tijdritfiets.

Cayolle 16 maart 2021 om 21:28

“Ik versla de wereldkampioen.” Zegt dat nou meer over de prestatie van Kung of over de vorm van de wereldkampioen?

Deel Koeper 16 maart 2021 om 22:38

In de onderlinge duels in de tijdritten is het 6-6. Waarbij het bij de laatste 7 duels ook "maar" 4-3 voor Ganna is.

Misschien is de superioriteit van Ganna gewoon niet zo groot als ze lijkt en is zijn wonderperiode aan zijn einde gekomen. Waarna hij mogelijk nog steeds meer tijdritten op een jaar kan winnen dan de andere specialisten, maar eveneens regelmatig zal verslagen worden.

Ik heb het idee dat de dominantie van een renner tegenwoordig echt niet lang moet duren om al te worden uitgeroepen tot een onklopbaar fenomeen dat de wielergeschiedenis zal ingaan. Tussen nu en 2030: Mathieu minstens een monument of 12, Pogacar zeker 8 grote rondes en Ganna alle WK en OS titels in de tijdrit. Zonder lichamelijke hinder kan deze voorspelling vrijwel onmogelijk vermeden worden. Want ze zijn wel heel erg dominant… sinds augustus vorig jaar.

Gitan 16 maart 2021 om 23:04

Hier wordt inderdaad vaak wel al heel snel ‘gewaarschuwd’ dat de rest van het peloton zich niet te veel illusies moet maken de komende x jaar.

En om de paar maanden zitten we zo wel met een nieuw fenomeen waar de hele wielergeschiedenis tegen verbleekt.

john 17 maart 2021 om 07:20

Misschien moet Kung eens contact opnemen met Dr Freeman ,nou die Ganna niks meer kan geven

Viktrodriguez 17 maart 2021 om 07:35

Alsof beide tijdritten ook maar enigszins te vergelijken zijn. Die op het WK was ruim 3 keer zo lang en had enige glooiing, terwijl deze biljartlakenvlak is. Nog niet eens gesproken over de tijd van het jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair