Küng eerste leider in Zwitserland: “Een echte thuiszege, dicht bij mijn huis”

zondag 6 juni 2021 om 17:40
Küng eerste leider in Zwitserland: “Een echte thuiszege, dicht bij mijn huis”

foto: Cor Vos

Stefan Küng sprak na afloop van zijn tijdritzege in de Ronde van Zwitserland van een speciale overwinning. De tijdritspecialist van Groupama-FDJ was de snelste in Frauenfeld, in de regio waar hij woont. “Dit is een echte thuiszege, ik woon hier een kilometer vandaan”, lacht Küng.

“Ik ben heel blij om hier te winnen. Het parcours ging over mijn trainingswegen”, vertelt de Europees kampioen tijdrijden. “Alleen had ik wel een speciale voorbereiding op deze ronde. Twee weken geleden had ik dit niet gedacht, omdat ik mijn vorm nog aan het opbouwen was. Maar ik werd elke dag beter en dus stond ik vol vertrouwen voor de start. Ik wist wat ik moest doen en dat is perfect gelukt vandaag.”

‘Gele trui houden wordt lastig’
Drie jaar geleden won Küng ook al een tijdrit in de Ronde van Zwitserland. “Maar deze is mooier. Ik heb altijd de indruk dat de eerste zege makkelijker is dan de tweede. Als je eenmaal gewonnen hebt, dan worden de verwachtingen hoger. En deze overwinning is echt bij mij thuis. Ik ken iedereen hier van de organisatie”, grapt hij. “Dat maakt het speciaal. En ik heb de gele trui gepakt, dat is ook heel mooi.”

Küng verwacht niet dat hij lang de eigenaar blijft van de gele trui. “Het wordt morgen lastig, met een steile klim aan het einde. Zeker als het daar ontploft in het peloton. Maar ik zal proberen eraan te blijven hangen. Ik wil zien hoe mijn vorm is de komende dagen. De ritzege was vandaag het belangrijkste. De gele trui is leuk, ook al is het maar een dag, maar ik zal mijn best doen om hem te verdedigen”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kopinkas 6 juni 2021 om 18:11

Hij kent dus iedereen van de organisatie… De vraag is dan of er bij de organisatie iemand was die de secondenwijzer van de atoomklok van Zürich ongemerkt een kleine tik kon geven…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair