Kruijswijk ziet plan Jumbo-Visma uitkomen: “Wilden in deze rit echt voor Wout gaan”

zaterdag 9 juli 2022 om 17:57
Kruijswijk ziet plan Jumbo-Visma uitkomen: “Wilden in deze rit echt voor Wout gaan”

Wout van Aert wist in de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk voor de tweede keer in deze week raak te schieten. Daarmee kwam het plan van Jumbo-Visma precies uit, zei Steven Kruijswijk na afloop bij de NOS. “Vanaf het begin af aan hebben we gezegd dat we in deze etappe voor Wout wilden gaan.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik denk dat die finale hem heel goed ligt, omdat de snelle mannen en er dan al af zijn”, legt Kruijswijk uit. “Dit is natuurlijk ook heel goed voor de groene trui. Hij pakt heel veel punten, terwijl de sprinters eraf zijn.”

“We hadden het plan om een hele kleine groep te laten rijden, wat uiteindelijk ook gelukt is”, aldus Kruijswijk, die in de beginfase drie renners weg zag rijden. “In het begin was er natuurlijk wel een hele grote valpartij. Gelukkig zonder iemand van ons. Daarna hadden we het goed onder controle. Nathan (Van Hooydonck, red.) heeft berenwerk geleverd, die heeft samen met een andere jongen de hele dag op kop gereden. Het was echt niet gemakkelijk vandaag. Dit was heel sterk van de ploeg en heel knap dat Wout het afmaakt.”

Schipperen
“Je weet dat Wout een superrenner is voor de groene trui, maar je weet ook dat de combinatie met klassementsrenners en Wout soms best lastig kan zijn. Maar ik denk dat je dan des temeer ziet dat wij echt een heel hecht team zijn, dat werk doet voor iedereen. We moeten af en toe een beetje schipperen, hoe we het werk verdelen en wie we in de gaten houden. Maar je ziet ook dat Wout zich voor de volle honderd procent inzet voor de ploeg op de dagen dat we hem nodig hebben. Er zijn maar weinig renners zoals hem.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

kelderfan 9 juli 2022 om 18:07

Die Nathan Van Hooydonck heeft de bloemen echt verdiend. Die heeft echt berenwerk geleverd. Wout moest derhalve de bal inkoppen.

0
JopieZ 9 juli 2022 om 18:08

Extra toetje vanavond voor Nathan

0
the student 9 juli 2022 om 18:35

250 gram toetje

0
ForzAZ67 9 juli 2022 om 18:11

Ja helemaal mee eens. Was er nog een beetje bang voor op het eind omdat ie zich liet insluiten. Gelukkig maakte Pogacar de weg vrij voor hem naar de streep. Goed voor de teamgeest en morgen weer een slopende dag voor UAE van maken.

0
ThijmenHB 9 juli 2022 om 18:28

Ja daar ben ik het mee eens

0
Borsje 9 juli 2022 om 19:01

Nog wel benieuwd naar de reactie van Rawolf Rawolf op de uitkomst van de tactiek.

0
Alfred Issendorf 9 juli 2022 om 19:22

Ik ben niet de grootste fan van Kruijswijk, maar tot nu toe stelt hij zich dienstbaar op. Dat had ik bij deze egotripper niet zien aankomen. Houden zo, Steven!

0
RLM 9 juli 2022 om 20:16

Leek sinds de Dauphine eindelijk de klik gemaakt te hebben. Is zeer goed bezig inderdaad

0
Romāns Vainšteins 9 juli 2022 om 20:48

Het zou me niets verbazen als hij woensdag carte blanche bedongen heeft in ruil voor dienstbaarheid.

0
Wim Kruithof 9 juli 2022 om 21:50
Quote:
Er zijn maar weinig renners zoals hem.

Precies. Van Aert is een cadeau voor de ploeg en als het geel niet voor Jumbo-Visma is, is het groen een prachtige beloning. Een prijs om trots op te zijn en al het werken voor van Aert is hij meer dan waard.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone