Kruijswijk over nederlaag Roglic: “Zijn tweede valpartij kwam uit het niets”

zondag 14 maart 2021 om 17:52
Kruijswijk over nederlaag Roglic: “Zijn tweede valpartij kwam uit het niets”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk heeft snel gereageerd op de nederlaag van kopman Primož Roglič op de slotdag van Parijs-Nice. Volgens de Brabantse klimmer van Jumbo-Visma had de Sloveen na zijn tweede valpartij ook nog een mechanisch oponthoud. “Hij kreeg zijn ketting niet erop, dus raakte hij op achterstand. En aan de voorkant trokken ze meteen door”, aldus Kruijswijk.

“Primož viel tijdens de laatste afdaling in een van de laatste bochten”, geeft hij aan in gesprek met Cyclingnews. Eerder in de rit was Roglič ook al gevallen, maar die tweede crash werd hem fataal. “Er stond daarna veel wind in de vallei. We waren met drie of vier renners om hem te helpen, maar konden dat gat met het peloton niet dichtrijden. We probeerden dat zo snel mogelijk te doen, maar slaagden daar niet in.”

‘Zijn tweede crash kwam uit het niets’
De eerste val van de geletruidrager zag Kruijswijk ook gebeuren. “Hij ging echt hard onderuit, maar we konden hem terug naar voren brengen. Daarna probeerden we weer de controle te pakken”, aldus Kruijswijk. “Zijn tweede crash kwam uit het niets. Anders hadden we wel de trui kunnen behouden.”

“Het is echt sh*t voor hem. Hij heeft in ieder geval gestreden tot het einde. Als je ziet hoe hij zichzelf heeft laten zien deze week, dan was hij echt de sterkste renner in koers. Maar je weet ook dat alles kan gebeuren, zelfs op de laatste dag”, zegt Kruijswijk, die zelf 87ste werd in de slotrit en daardoor zakte naar de 29ste plek in het eindklassement. Roglič verloor drie minuten en moest het doen met een vijftiende plek in het klassement.

Dit artikel delen:

18 Reacties

kelderfan 14 maart 2021 om 17:59

Ja, dat was zeker jammer de inspanning niet voldoende was om Roglic voor de 2e. keer terug te brengen. Catalonie moet dan prijs zijn voor ’t team.

Erik33 14 maart 2021 om 18:13

Misschien in een praatgroepje met Kelderman of Poels ;)

Glorious 14 maart 2021 om 18:00

Dit gebeurd Roglic echt te vaak, wil niet zeggen vaak, maar roglic begon de tour met pijn, had de daupfine makkelijk kunnen winnen en nu dit. Jammer maar genoten van Jumbo.

S. Morgenstern 14 maart 2021 om 18:09

Roglic heeft zeker een geschiedenis met dit soort dingen. Baskenland drie jaar geleden brengt hij op de slotdag zijn ploeg ook in verlegenheid door direct na de start te vallen. Een jaar later zit hij nonchalant achterin op de laatste vrijdag van de Vuelta en moet zijn ploeg als een malle in de achtervolging om zijn Vuelta te redden. Hetzelfde was hem dat jaar ook al twee maal in de Tour gebeurd. Afgelopen Vuelta dan nog dat geklooi met zijn regenjasje.

Hij is een ongekend goede renner, maar dit soort dingen brengen hemzelf en zijn ploeg nog te vaak in de problemen.

Romāns Vainšteins 14 maart 2021 om 18:56

Op de Zypendaalseweg lag hij er in 2016 al bij, het jaar dat er ook nog iemand anders viel trouwens.

harryjohan71 14 maart 2021 om 18:02

Nette reactie van Kruijswijk.

xistnc 14 maart 2021 om 18:12

Maar dat ‘meteen vol doortrekken’ vraag ik me af.

harryjohan71 14 maart 2021 om 18:25

Het was helemaal op een lint, toen wij het zagen. Er is in ieder geval snel besloten om gas te geven.

xistnc 14 maart 2021 om 18:29

Dat heb je meestal vanuit een afdaling.

Martino87 14 maart 2021 om 18:11

Ik vond het wel opvallend hoe snel zijn ploeg weg was. Als ze met z’n vieren die laatste 20 km hadden rondgedraaid dan hadden ze hem niet teruggebracht maar zou het tijdsverlies toch een stuk minder geweest zijn.

S. Morgenstern 14 maart 2021 om 18:24

Dat was een tactische keuze. Ze deden nu een poging om er zo snel mogelijk bij te komen. Ik denk dat een gezamenlijke aanpak zijn klassement wel had kunnen redden, maar dat zoiets tegen een op hol geslagen peloton nooit meer voor eindwinst was geweest. Wat dat betreft is deze alles of niets poging volgens mij wel wat je moet doen in die positie.

ti-raleigh 14 maart 2021 om 18:14

Ik heb het al vaker gezegd, maar Kruiswijk is geen knecht. Met Martin erbij was dit niet gebeurd.

S. Morgenstern 14 maart 2021 om 18:20

Kruijswijk rijdt hier al de hele week uitstekend in dienst van Roglic.

Martin was deze week constant de eerste die eraf lag, die had hier niet meer gezeten.

ti-raleigh 14 maart 2021 om 19:04

Knechten doe je niet alleen in de koers. En in de koers zelf zijn er ook nog eens kilometers voordat de t.v. aangaat. Martin was een groot gemis vandaag.

S. Morgenstern 14 maart 2021 om 19:14

Knechten doe je niet alleen in de koers inderdaad. In de koers uitstekend werk verrichten, maakt je echter wel degelijk een prima knecht. Wellicht niet de ultieme knecht, maar over zo'n renner kun je niet stellen dat het geen knecht is.

Martin was een gemis, zeker! De stelling dat het met hem niet was gebeurd slaat echter nergens op, omdat hij er op het moment dat dit gebeurde sowieso niet meer bij was geweest in zijn huidige vorm.

debarreman 14 maart 2021 om 18:28

Oke, voortaan de Nibali-mentaliteit in het peloton. Eens kijken wie er het eerste gaat huilen. Ik denk een ploeg met een Italiaanse of Spaanse ploegleider.

hessers 14 maart 2021 om 21:27

Mij is alleen niet duidelijk waarom je een 7e plaats in klassement (van Kruijswijk) opoffert. Met drie man kun je normaal wel veel doen, en laat je Kruijswijk als het echt erom spant uitzakken. Maar niet meteen.
Zonde

Westfalen 14 maart 2021 om 22:06

Kruijswijk knecht toch al de hele week voor Roglic. Zou raar zijn om dat op een moment suprême niet te doen. Het was meteen duidelijk dat het een moeilijke zaak ging worden.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone