Kruijswijk: “Ongelooflijk hoe Roglic hier weer tekeergaat”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 maart 2021 om 10:01

Kruijswijk: “Ongelooflijk hoe Roglic hier weer tekeergaat”

Steven Kruijswijk maakte in Parijs-Nice zijn rentree in het peloton, nadat hij vorig seizoen de Giro d’Italia voortijdig moest verlaten na een positieve coronatest. Na zes dagen staat de Nederlander op de dertiende plaats en wil hij het geel van zijn kopman Primož Roglič veiligstellen.

“Ongelooflijk hoe hij hier weer tekeergaat”, vertelde Kruijswijk aan de NOS. Roglič won vrijdag zijn tweede etappe, nadat hij woensdag ook al het zegegebaar mocht maken. Op de lastige aankomst in Biot was de kopman van Jumbo-Visma de sterkste in de sprint. “Gelijk aan het begin van het seizoen was dit een hoofddoel voor hem. Als je ziet hoe makkelijk hij het ook weer afmaakt in de sprint… het doet hem allemaal niets en hij staat er gewoon”, aldus de Nederlander.

Op voorhand was de taakverdeling binnen Jumbo-Visma duidelijk. “We zijn hier met een duidelijke planning naartoe gegaan om met Primož als leider hier te starten en voor mezelf om een wedstrijd erbij te hebben om erin te komen en in een ondersteunende rol voor Primož te rijden. Tot nu toe voel ik me best wel goed”, vervolgt Kruijswijk, die met de dertiende plaats in het klassement de een-na-beste renner van de ploeg is.

‘Belangrijke rol spelen voor Roglič’
Zaterdag koers het peloton, over drie beklimmingen van de tweede categorie, naar skigebied La Colmiane. “Hopelijk kan ik een belangrijke rol spelen voor Primož om de eindoverwinning binnen te halen. Dat is nu het belangrijkst. Zeker met de lange aankomst bergop hoop ik dat ik mijn rol tot de laatste kilometer kan spelen voor hem en dat ik hem over de streep kan loodsen. Dat zou voor mezelf ook een goed gevoel geven.”

Na Parijs-Nice en een paar dagen thuis gaat Kruijswijk verder met de Ronde van Catalonië, die op maandag 22 maart begint. “Daar hoop ik wel echt mee te spelen zelf in het klassement.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2021 10:08
Je voelt dat Steven podium kan rijden hier, maar dat hij in principe genoegen neemt met een knechtenrol.
    13 maart 2021 10:14
    Hij waardeert zijn kopman en wil over 2 weken zelf als kopman uitgespeeld worden. Als Roglic een ronde rijdt weet je gewoon dat je moet knechten, omdat alle ploegen in het wiel van Roglic kruipen.
13 maart 2021 10:12
Prima instelling van Kruijswijk. Als hij Roglic goed naar de laatste kilometer brengt, dan is de winnaar van de etappe ook bekend. Bovendien heeft hij dan ook een mooie klassering in Paris-Nice.
    13 maart 2021 10:18
    en dan na Parijs-Nice niet meer naar Roglic omkijken ...
    13 maart 2021 10:37
    Kruijswijk niet meer naar Roglic omkijken? Hij heeft toch iemand anders om het zwembad schoon te maken, pannenkoeken te bakken en de koffers naar zijn penthouse te brengen?
13 maart 2021 10:16
Laat Steven maar rustig weer in vorm komen. Het is geen type Roglic die zo uit bed, met de tandenborstel in de mond en zijn shirt half aan een sprint je wint.
13 maart 2021 10:32
En dan te bedenken dat Roglic ook nog betrokken was bij een valpartij. Het deert hem niet. Hij stapt op en rijdt verder als er niets gebeurt is.
    13 maart 2021 10:38
    Ja hij zou zomaar een creatie van Marvel Studios kunnen zijn onze Primoz.
13 maart 2021 10:57
Er zijn gelukkig renners die er van kunnen genieten om samen een ronde te winnen. Veel renners maken dit nooit mee. Als Roglic Paris - Nice wint heeft JV een uitstekende prestatie geleverd.
13 maart 2021 14:49
Ik vond Kruijswijks steun aan Roglic de afgelopen jaren nooit helemaal van harte gaan.. Lijkt nu toch iets meer realiteitsbesef te krijgen.
Mocht hij nog een resultaatje willen boeken dit seizoen, zal hij ook wat koersjes zonder Roglic moeten rijden..
    13 maart 2021 20:57
    Deze ronde past perfect in het straatje van de rondjes van een week die ze de afgelopen jarenet elkaar reden. Vorig jaar in Ain en de Dauphine en de jaren ervoor vaak in Romandië. Hij doet hier niet niets anders dan hij in die rondjes deed.
13 maart 2021 20:51
edit wf: laat trollgedrag achterwege

Reacties zijn gesloten.