Kruijswijk kent uitstekend seizoensdebuut: “Benen voelden erg goed”

woensdag 20 februari 2019 om 18:48
Kruijswijk kent uitstekend seizoensdebuut: “Benen voelden erg goed”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk had nog geen wedstrijd gereden in 2019, maar de klimmer eindigde toch knap als vijfde in de openingsetappe van de Ruta del Sol. Zijn werkgever Jumbo-Visma was sowieso op dreef, want Antwan Tolhoek (9e) wist zich eveneens te onderscheiden. “De benen voelden heel erg goed”, zo laat Kruijswijk weten.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De openingsrit van de Ruta del Sol eindigde in Alcalá de los Gazules, na een korte maar steile slotklim. “Zo’n explosieve finale is niet echt mijn ding, maar ik voelde me heel erg goed”, aldus Kruijswijk. “Het was verder een vrij relaxte etappe. De ploeg bracht me in de finale uitstekend naar voren.”

Kruijswijk eindigde vorig jaar als zevende in de Spaanse rittenkoers. “Het is altijd afwachten hoe de benen zijn na een hoogtestage. Het is bovendien mijn eerste koers van het seizoen.” Vrijdag volgt er een nieuwe test voor de 31-jarige ronderenner, als er een individuele tijdrit op het programma staat.

Ploegleider Maassen: “Hiermee kunnen we verder”
Ploegleider Frans Maassen zag net als Kruijswijk een sterke ploeg. “Het doel was om Steven, Antwan en Sepp (Kuss) zo goed mogelijk af te zetten aan de slotklim. De overige renners hebben uitstekend gewerkt voor de ploeg. Hiermee kunnen we prima verder voor de rest van de week. De kop is eraf.”

Iemand die overigens wel afziet, is de jonge Deense renner Jonas Vingegaard. “Jonas was vandaag niet fit, maar wist de etappe wel uit te rijden”, aldus Maassen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Slayer772004 20 februari 2019 om 21:15

Wat ben je met goede benen als je er nooit wat mee wint.

0
Jotto-Lumbo 20 februari 2019 om 22:24

Één van de grootste wielrenners aller tijden van Nederland. Tevens de enigste Nederlander die in alle grote ronde top 5 heeft gereden. Nu jij weer..

0
assen 20 februari 2019 om 22:44

Jotto-Lumbo, ik snap wat je bedoelt, maar sorry, grote wielrenners moeten van mij ook weleens winnen… Voor mij hoort Kruissie niet eens bij de beste vijf Nederlandse renners van dit moment (bijv Terpstra, Van der Poel, Dumoulin, Mollema, uhhhh… Nou ja, bij de beste vier dan ;-) )

0
honderdprocent 21 februari 2019 om 09:46

Mijn favoriete Nederlandse ronderenner en ik ben vast niet de enige ;)

0
52voor11achter 21 februari 2019 om 11:03

assen, je kan niet Kruijswijk niet bij de beste vier van dit moment opnemen gebaseerd op zijn overwinningen en wel van der Poel puur op basis van talent en verwachting. Van der Poel wordt een grote, dat denk ik ook, maar hij heeft nog bijna niets gewonnen en mag dus nog niet vergeleken worden met een bijna Giro winnaar en vijfde plaats rijder in de Tour.

0
Arry1337 21 februari 2019 om 07:46

Edit: Aangepast

0
Alexander 21 februari 2019 om 12:03

De ploeg zette hem ontzettend goed af. Peleton brak en jij zag echt dat Van Poppel het controleerde. Op het juiste moment prima van voren. Tolhoek liet zich wel iets te ver naar achter drukken vlak voor de klim dus 9de is HEEL knap.

Ik vind persoonlijk ook dat Kruijswijk meer mag winnen. Is volgens mij net iets te lief. Als hij wat meer gaat te rijden om te winnen. Dan zal hij een jaartje de plak regelmatig misslaan maar daarna stuk wijzer zijn. Ik vind het allemaal nog net niet geslepen genoeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone