Kristoff: “Voorkeur voor sprinten, maar Gaviria is sneller”

dinsdag 26 februari 2019 om 13:18
Kristoff: “Voorkeur voor sprinten, maar Gaviria is sneller”

Kristoff in de leiderstrui van de Ronde van Oman. foto: Cor Vos

Alexander Kristoff baarde gisteren opzien door op het juiste moment de sprint aan te trekken voor ploegmaat Fernando Gaviria. De Colombiaan van UAE Emirates maakte het klusje in de tweede etappe van de UAE Tour af. Kristoff weet dat Gaviria een van de snelste sprinters ter wereld is, maar proeft geen echte rivaliteit.

Voorafgaand aan de derde etappe verscheen de Noor voor de camera waarin hij de gang van zaken in de tweede etappe nog eens uitlegde. “Ik kwam misschien wat te vroeg, maar ik ben blij dat Gaviria het afmaakte”, vertelt Kristoff. “Gaviria is misschien wel de snelste man van de WorldTour, zeker in een vlakke rit als deze.”

Eerder dit seizoen won Kristoff een rit in de Ronde van Oman. Op de meeste dagen van het jaar zullen Kristoff en Gaviria een verschillend programma rijden. Er is geen sprake van rivaliteit. “Voor het team is het beste samen te werken voor een overwinning. Dan schik ik me in mijn rol. Ik heb zelf ook een voorkeur voor sprinten, maar Gaviria is sneller”, zegt de 31-jarige sprinter die zich de komende maanden richt op de voorjaarsklassiekers. “Toch voelt het niet hetzelfde als een eigen overwinning”, erkent Kristoff uiteindelijk.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cadellie 26 februari 2019 om 13:22

Eerlijk

0
Brabander 26 februari 2019 om 13:26

Dat UAE heeft zo wel een koningskoppel voor de sprints. Kunnen net als Bora en Quick Step overal meespelen.

0
Komi 26 februari 2019 om 15:59

Altijd eerlijk die kristoff. Benieuwd hoe ze het gaan aanpakken bij msr

0

Headlines

Populair

Materiaalzone