Kristoff: “Ik deed niets verkeerd”

zondag 6 augustus 2017 om 17:25
Kristoff: “Ik deed niets verkeerd”

Alexander Kristoff sprintte vandaag in het Deense Herning naar de Europese titel. Met een klein verschil bleef hij Elia Viviani voor, al protesteerde de Italiaan over de wijze waarop er gesprint werd. Kristoff is zich echter van geen kwaad bewust.

“Zowel de Italianen als wij hadden een sterke lead-out”, begint Kristoff zijn analyse in het tv-interview na afloop. “Ik startte iets eerder dan Viviani en we weken uit naar rechts. Toen probeerde hij mijn kant op te komen. Ik had niet het gevoel dat ik iets verkeerd deed”, aldus Kristoff.

“Er was een klein gaatje en ik zorgde ervoor dat hij daar geen gebruik van kon maken. Er was niet genoeg ruimte om mij te passeren. Hij kwam nog dicht bij de overwinning, dus ik snap dat hij teleurgesteld is. Maar ik heb niets verkeerd gedaan. Mijn sprint ging zo goed als rechtdoor.”

Kristoff was vandaag niet de enige Noor die kans maakte op de titel. “We waren hier met een goede ploeg. Edvald (Boasson Hagen) probeerde het nog in de slotfase en won zelfs bijna. Het is een goede tactiek gebleken. We hebben gezien dat de late aanvallen het tot de finish volhielden, dus wij wilden dat met Edvald ook proberen. Het lukte bijna. Nadat hij bijgehaald werd, kon ik de sprint winnen. Dat is een mooi staaltje teamwork.”

Na zijn overwinning in Londen voegt Kristoff een week later een nieuwe wedstrijd toe aan zijn palmares. Hij heeft in het restant van dit seizoen nog meerdere doelen. “Het WK is mijn volgende doel. Daarvoor rij ik de Arctic Race, Hamburg, Plouay en de Ronde van Groot-Brittannië. Dat zijn nog genoeg wedstrijden waar ik kan winnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 6 augustus 2017 om 17:36

Prachtig momentje tussen Viviani en Kistoff. Pure Italiaanse beeldspraak met een droge Noorse reactie. Wat is Europa toch mooi.

Jeje 6 augustus 2017 om 17:56

Faire sprint en de sterkste heeft gewonnen! Kristoff in vorm kan hele hoge ogen gooien op het WK.

DMenchov 6 augustus 2017 om 18:31

@***
edit redactie: dergelijke opmerkingen zijn ongepast

Mooi dat Kristoff weer een wat grotere koers wint, in de Tour dit jaar toch wel een beetje teleurstellend. Telkens goed geplaatst maar gewoon op snelheid steeds geklopt

Chaba 6 augustus 2017 om 19:14

Hij is natuurlijk gewoon een sterke beer met een goede sprint. Tegen de topsprinters mist hij uiteindelijk net even die extra snelheid. Sterk gesprint.

assen 6 augustus 2017 om 20:35

In het begin van het seizoen kwam ie nog weleens tekort, maar later in het seizoen heeft ie toch al een paar mooie wedstrijden gewonnen (ook nog die koude verregende WT koers in Duitsland)

De Brigadier 6 augustus 2017 om 20:45

Kristoff een dankbare hond die alle restjes op bulkt.

Bergje over 6 augustus 2017 om 21:23

Nu Kristoff weer zekerheid heeft over de toekomst, kan hij weer winnen ;)

Thailand 7 augustus 2017 om 10:43

@ DMenchov, welke grote wedstrijd heeft hij dan gewonnen? ;-)

@ assen, inderdaad aardige koersen, zijn toch van WT niveau.

Thailand 7 augustus 2017 om 10:43

@ De Brigadier +1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair