Drievoudig winnaar Rui Costa niet genoeg hersteld voor Zwitserland

vrijdag 8 juni 2018 om 10:16
Drievoudig winnaar Rui Costa niet genoeg hersteld voor Zwitserland

foto: Sirotti

Rui Costa verschijnt morgen niet aan de start van de Ronde van Zwitserland. De 31-jarige Portugees van UAE Emirates is niet voldoende hersteld van een knieblessure, meldt hij op Twitter.


”We hebben besloten dat het nog te vroeg is om terug te keren in koersverband”, schrijft Costa. “Mijn knie is immers nog niet helemaal hersteld. De zwaarte van de Ronde van Zwitserland kan het herstelwerk dat ik heb verzet schaden.”

Costa werd gezien als een gevaarlijke klant voor de Zwitserse rittenkoers. Zijn laatste eindzege dateert weliswaar van 2014, maar de voorbije twee edities eindigde hij respectievelijk als vijfde en zevende. Dit seizoen reed hij al enkele top 10-plaatsen bijeen.

Focus op Kristoff en Ulissi
Door de absentie van Costa zijn Alexander Kristoff en Diego Ulissi de vooruitgeschoven pionnen bij UAE Emirates. Europees kampioen Kristoff vloerde gisteren nog de concurrentie in de GP Kanton Aargau, terwijl zijn Italiaanse ploeggenoot afgelopen weekend op de vierde plaats eindigde in de GP Lugano.

Selectie UAE Emirates voor de flag-ch Ronde van Zwitserland
flag-it Roberto Ferrari
flag-it Filippo Ganna
flag-no Alexander Kristoff
flag-si Jan Polanc
flag-gb Ben Swift
flag-it Oliviero Troia
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

16 Reacties

Charlie33 8 juni 2018 om 09:38

Ik vond Ulissi in de Giro slecht. Net als de rest van UAE.

coolietje 8 juni 2018 om 09:44

Oei, hebben ze rui costa over het hoofd gezien?

Bazzz 8 juni 2018 om 09:52

@Charlie
In de tijdrit waren ze anders behoorlijk goed ;)

ah-ja 8 juni 2018 om 10:12

Geen Costa? Vreemd

Diego99 8 juni 2018 om 10:14

Wat wordt dit met deze ploeg in de Tour? Ze hebben als blikvangers Costa Ulissi en Martin en Kristoff en Swift. Net niets eigenlijk allemaal in de praktijk

ah-ja 8 juni 2018 om 10:15

Costa meldt knieproblemen op zijn Twitter.

Wilkers 8 juni 2018 om 10:16

Ulissi heeft in Italië nul komma nul kunnen overtuigen en Kristoff heeft ook nog geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten. Winnen van C-garnituur als Gavazzi en Canola zegt mij niet zo veel. Alleen in de Abu Dhabi Tour één keer een aardig sprintje afgeleverd. Maar hij mag mij uiteraard verrassen

skylimit 8 juni 2018 om 10:21

Goede vorm bij Ulissi ? Ik heb hem nauwelijks gezien in de Giro en de eerste 5 maanden van dit seizoen. Geen Costa dus, misschien dat er een dagsuccesje in zit voor Polanc in een lange vlucht. Kristoff lijkt mij tekort te komen in de punchetappes tegen o.a. Sagan en Matthews.

IlPirata 8 juni 2018 om 10:34

Het zit UAE Emirates niet echt mee dit seizoen, met name Aru,martin (nu weer in orde in dauphine lijkt) en Costa zouden toch de kastanjes uit het vuur moeten halen voor deze dure ploeg. Kristof gaat toch ook echt te kort komen in massasprints in de tour of vuelta.

Bertvd 8 juni 2018 om 11:14

Aru, Ulissi en Costa. Voorheen supertalenten.

Nu alle drie aan het broddelen bij UAE

wimpy 8 juni 2018 om 11:23

Precies heel de ploeg toch op minder niveau, had toch iets meer verwacht van de jonge mannen zoals Petilli, Ravasi en Ganna.
Atapuma en Polanc presteerden ook minder in de Giro.

leegloper 8 juni 2018 om 12:04

Dan Martin kon nog pech aandragen. Misschien dat hij in de Tour iets moois gaat laten zien. Verder is het beneden de maat. Kristoff was af en toe nog goed.

Samlambeej 8 juni 2018 om 12:20

Nu je het zegt ja, al die gasten presteren minder. Saronni is daar de CEO, nou ja, zeg maar boegbeeld maar ik vin het niet zo’n inspirerende man. Was dat ook niet als renner. Verder nog een paar italiaanse ploegleiders (wellicht uit zijn clique). Hoe zit dat daar verder qua structuur??

ah-ja 8 juni 2018 om 12:47

Petilli heeft talent; maar viel ook zwaar in Lombardije – mss wel het zwaarste slachtoffer. Zien of zie terug op niveau komt / kan doorbreken

Mwielerfan 9 juni 2018 om 10:07

Ulissii was altijd al wisselvallig. Costa grote delen van seizoen ook. Kristoff moet zn wedstrijden beter kiezen. Tweede wk afgelopen jaar geeft aan dat ie het nog wel moet kunnen

Mwielerfan 9 juni 2018 om 10:08

Lampre was ook vaak niet al te best. Kwaliteit begeleiding zou wel eens ouderwets kunnen zijn

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair