Kristoff: “Andere renners mogen favorietenrol dragen”

vrijdag 8 april 2016 om 12:35

Alexander Kristoff ziet zichzelf niet als een favoriet om Parijs-Roubaix te winnen. De 28-jarige Noor ziet anderen als grotere kanshebbers. “Kasseien liggen me minder goed”, vertelde hij na een verkenning aan Sporza. Gisteren verkende Katusha samen met oud-winnaar Johan Museeuw de kasseistroken.

De kopman van Katusha reed in Noord-Frankrijk twee keer bij de beste tien. “Ik reed hier nog nooit echt een spraakmakende uitslag. Negende in 2013 was mijn beste uitslag tot nu toe, vorig jaar werd ik tiende.”

Katusha verkende de kasseien met Johan Museeuw - Foto: Sirotti

Katusha verkende de kasseien met Johan Museeuw – Foto: Sirotti

Kristoff – die vierde werd in Vlaanderen maar in de Scheldeprijs niet meesprintte om de zege – voelt zich goed. “Ik maak me geen zorgen over mijn conditie, maar je moet wel de benen hebben om op die laatste stroken de favorieten te volgen. Als Fabian Cancellara en Peter Sagan doortrekken, moet je mee zijn. Ik hoop dat ik op dat niveau ben”, geeft hij aan.

Hij ziet zichzelf niet als favoriet. “Als je gewoon naar mijn uitslagen kijkt, ben ik dat sowieso niet. Van de zes keer dat ik Roubaix reed, finishte ik slechts drie keer. Vorig jaar was ik de grote favoriet, nu mogen anderen die rol dragen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

zomaareens 8 april 2016 om 22:29

Hij kan dit best wel, als ze naar elkaar kijken en hij haakt aan…wint ie zomaar

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair