Kreuziger richt zich op Giro d’Italia

zondag 30 januari 2011 om 17:54

Voor Roman Kreuziger wordt de Giro d’Italia een van de belangrijkste wedstrijden dit seizoen. Na zijn overstap van Liquigas naar Astana zal Kreuziger in Italië voor het eerst starten als de absolute kopman. “Ik start in de Giro om hem te winnen,” vertelde de 24-jarige Tsjech tegen Cyclingnews.

Het ontbreekt de jonge Tsjech niet aan zelfvertrouwen. “Het mag dan wel nieuw voor me zijn, maar bang ben ik niet. Ik ken de bergen in Italië en ben ervan overtuigd dat ik het daar erg goed kan doen. De ploegentijdrit zal belangrijk zal zijn, maar in de bergen zullen we de sterkste ploeg zijn,” verklaarde hij.

Zijn keuze voor Astana was een bewust. “Met mensen als ploegleider Martinelli heeft deze ploeg veel ervaring in huis. Ik denk dat zij mij kunnen helpen een grote ronde te winnen.” In 2011 zal hij zijn stijl aanpassen. “Er is mij verteld dat ik te passief koers. Vinokourov zal mij leren wat het beste moment is om aan te vallen.” De Tour de France zal Kreuziger in 2011 waarschijnlijk links laten liggen. Het ziet er naar uit dat hij de Vuelta boven een Tourdeelname gaat verkiezen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair