Kredietbank Cofidis verlengt sponsorcontract met wielerploeg

donderdag 8 april 2021 om 14:54
Kredietbank Cofidis verlengt sponsorcontract met wielerploeg

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Goed nieuws voor wielerploeg Cofidis: kredietbank en hoofdsponsor Cofidis heeft namelijk besloten om het sponsorcontract met nog eens drie jaar te verlengen. Geldschieter Cofidis zal nog meer geld pompen in de mannenploeg en investeren in een gloednieuwe vrouwenformatie.

De kredietverstrekker heeft besloten om jaarlijks nog eens 1,5 miljoen euro extra te investeren in de mannenploeg, zo laat men weten in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. Vanaf 2022 volgt jaarlijks nog eens één miljoen euro voor een eigen vrouwenformatie. Er waren eerder al plannen om vanaf volgend seizoen een eigen damesteam uit de grond te stampen.

Thierry Vittu is namens kredietbank Cofidis maar wat blij met de nieuwe sponsorovereenkomst. “We delen met de wielerploeg Cofidis dezelfde waarden en veel mensen kennen ons bedrijf door de wielersport. Ons sponsorcontract liep af aan het einde van 2022, maar het was een unanieme beslissing om het contract te verlengen tot en met 2025.”

Vrouwenploeg 
Cofidis wil niet alleen maar zichtbaar zijn in het mannenwielrennen, aangezien ze in 2022 ook beginnen met een continentale vrouwenploeg. Gaël Le Bellec, een voormalig wereldkampioen in de duatlon, is aangewezen als architect van de nieuwbakken formatie. Aan Le Bellec de taak om een selectie van ongeveer tien rensters samen te stellen.

Cofidis is inmiddels niet meer weg te denken uit het peloton. De ploeg werd in 1996 opgericht en beschikt sinds vorig jaar over een WorldTour-licentie. De formatie wist in het verleden heel wat mooie overwinningen te boeken met renners als Frank Vandenbroucke, Sylvain Chavanel, David Moncoutie en Nacer Bouhanni.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sven.99 8 april 2021 om 16:09

Mooie stabiele sponsor die al zoveel generaties meegaat.

0
heuvelcolombia 8 april 2021 om 18:14

Samen met FDJ de meest trouwe nog actieve naamsponsor ná Lotto.

0
Gilberto 8 april 2021 om 18:27

Hebbe absoluut de gunfactor wat mij betreft zulke ploege

0
guyremgabdel 8 april 2021 om 21:53

Dat zijn geldschieters die de return van het wielrennen weten in te schatten. Geef ons meer van die.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone