Kragh Andersen lovend over parcours Parijs-Tours: “Je moet je aanpassen”

zondag 7 oktober 2018 om 19:02
Kragh Andersen lovend over parcours Parijs-Tours: “Je moet je aanpassen”

foto: ASO

Søren Kragh Andersen was na zijn overwinning in Parijs-Tours zeer te spreken over het vernieuwde parcours. De organisatie had meerdere onverharde wegen opgenomen, waarvan meerdere met grote stenen. Volgens criticasters leek het meer op mountainbiken. “Het was echt een geweldig parcours”, countert de Deen van Sunweb in het flashinterview.

“Ik vond het echt mooi”, vervolgt Kragh Andersen over het parcours van de Franse najaarsklassieker. “Sommige jongens zeggen dat het gevaarlijk is, maar je moet je ook aanpassen. Ik houd ervan. Ik kan mijn niet geloven, maar yeah, dit is de eerste klassieke zege voor mij!”

Andersen behoorde tot de sterkste groep renners in Parijs-Tours. Pech bleef hem bespaard en samen met Niki Terpstra en Benoit Cosnefroy ontsnapte hij in de finale. Hij profiteerde van gebakkelei tussen de Nederlander en de Fransman, die hij pas na de finish weer zag. “Ik had niet gedacht dat dit mogelijk was. Ik had een paar lastige weken na de Tour de France, maar ik had mijn focus op vandaag en wilde er echt voor gaan, dus ik ben heel blij met deze uitkomst.”

“Ik kon alleen genieten van de laatste honderd meter. De laatste tien kilometer waren super lastig, maar dat was het zeker waard”, sluit Kragh Andersen af. Het was voor de Deense hardrijder zijn tweede zege van het seizoen. In de Ronde van Zwitserland soleerde hij naar de winst in de zesde etappe.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jean Dumas 7 oktober 2018 om 19:16

Dit is de toekomst. Anders krijg je klassiekers die even saai worden als Touretappes.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2018 om 19:54

Daarnaast is het recreatief semi-off road rijden steeds populairder aan het worden waardoor de vele fietsfabrikanten koersen als Paris Roubaix, Strade Bianche, Tro Bro etc zullen gaan aanwenden om hun ‘vette shit’ in de verkoop te zetten. Normaal gesproken zou dit dan tot meer van dit type eendaagsen moeten gaan leiden.

0
Mwielerfan 7 oktober 2018 om 23:07

Waarom geen semi offroad ronde? Is het in vlaanderen toch al bijna

0
john 8 oktober 2018 om 08:51

Dat is bij deze semi klassieker al jaren

0
tvm 8 oktober 2018 om 06:57

Mooi voor Kragh. Is het de eerste steen die Sunweb wint sinds Degenkolb in Roubaix?

0
SoloSlim 8 oktober 2018 om 09:19

Hij is wel de enige die dit parcours leuk vindt.
Hoe deze klassieker zo is kunnen wegglijden.. niet normaal.

0
Natte spons 8 oktober 2018 om 09:37

Mooi dat hij zich ook uitspreekt, normaal hoor je altijd alleen de zeikerds.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone