Kopmannen AG2R Citroën testen nieuw materiaal op kletsnatte Roubaix-stroken

donderdag 28 januari 2021 om 15:34
Kopmannen AG2R Citroën testen nieuw materiaal op kletsnatte Roubaix-stroken

foto: AG2R Citroën

De eerstvolgende editie van Parijs-Roubaix zal pas worden verreden op 11 april, maar AG2R Citroën besloot vandaag al om de kritieke stroken te verkennen. Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en trouwe knecht Gijs Van Hoecke probeerden de gloednieuwe wielen en banden uit op de kasseistroken.

Voor de drie Belgen stonden vandaag materiaaltesten op het menu. Van Avermaet, Naesen en Van Hoecke kregen door de flinke regenval in het noorden van Frankrijk kletsnatte kasseipassages voorgeschoteld. Het ging over een tocht van 87 kilometer over negen stroken, met als belangrijkste hindernissen Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre.

Van Avermaet klonk tevreden na een uitgebreide verkenning. “Het regende en dan is het goed om te zien hoe de fiets aanvoelt op de natte kasseien. Het is belangrijk om te zien hoe de nieuwe wielen reageren onder druk. De test is goed verlopen en dit is goed voor het vertrouwen”, aldus de regerend Olympisch kampioen.

BMC
Zijn ploeg AG2R Citroën koerst dit seizoen op fietsen van het Zwitserse BMC. De WorldTour-ploeg maakte eerder gebruik van materiaal van Eddy Merckx Bikes, maar de samenwerking met het Belgische fietsmerk werd niet voortgezet. Van Avermaet reed in het verleden ook al lange tijd op fietsen van BMC.

Dit artikel delen:

5 Reacties

GekkeHenkie 28 januari 2021 om 16:38

Er werden banden en wielen getest, maar de enige informatie is dat de fietsen van BMC zijn. Nieuwe banden van sponsor Pirelli neem ik aan, maar met welke wielen werd gereden?

0
storm-biker 28 januari 2021 om 17:51

Campagnolo

0
GekkeHenkie 28 januari 2021 om 23:39

Dank

0
zipp404 28 januari 2021 om 17:12

Van Avermaet blijft tot het eind van z’n carrière Olympisch kampioen, had geen beter jaar kunnen kiezen in 2016.

0
Lalsacien 28 januari 2021 om 18:35

Ik heb tweemaal de Superklassieker gereden met de laatste stroken van PR erbij. Toen was het droog. Bij nat weer lijkt het een feestje te worden voor de veldrijders.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone