Kopecky zorgt alsnog voor Belgische zege in Vlaanderen: “Ik besef het nog niet goed”

zondag 3 april 2022 om 18:14
Kopecky zorgt alsnog voor Belgische zege in Vlaanderen: “Ik besef het nog niet goed”

foto: Cor Vos

Vlaanderen was in rouw na het wegvallen van Wout van Aert, enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen. Lotte Kopecky zorgde vandaag alsnog voor een Belgische zege in de Vlaanderens Mooiste. De renster van SD Worx spurtte in Oudenaarde naar de zege en wist Annemiek van Vleuten, de winnares van vorig jaar, te verslaan.

Kopecky was dit voorjaar al de beste in Strade Bianche, maar boekte vandaag voor eigen volk de grootste zege uit haar carrière. De Belgisch kampioene kon in de finale rekenen op haar ploeggenote bij SD Worx, Chantal van den Broek-Blaak. De Nederlandse, in 2020 zelf nog winnares van Vlaanderens Mooiste, besloot zich in de finale volledig weg te cijferen voor de op papier snellere Kopecky.

Kopecky wist in de laatste kilometer haar favorietenstatus waar te maken en zo het werk van haar ploeg met verve af te ronden. “Ik moet het interview beginnen met een dikke mercie aan al mijn ploegmaten”, begon ze dan ook in het flashinterview. “En dan Chantal in het bijzonder. Wat zij vandaag heeft gedaan, is echt fantastisch. We hadden voor de start ook het vertrouwen, we waren zeker van onze kansen.”

“We moesten vandaag in onszelf geloven”
“We stonden hier vandaag met de best mogelijke ploeg aan de start en dat hebben we ook getoond. We kregen in de finale in ons oortje door om Annemiek een beetje op kop te laten rijden, maar ik vond het niet het moment om te gokken. We moesten vertrouwen hebben in mijn sprint, vooral tegen Annemiek. Ik wilde dus dat Chantal bleef rijden. We moesten vandaag in onszelf geloven, dat we het konden afmaken.”

Kopecky was na afloop, als kersverse winnares van de Ronde van Vlaanderen, nog wat beduusd. “Ik denk dat het nog even moet doordringen. Ik besef het nog niet zo goed. Dit is echt overweldigend. Hoe ik het vanavond ga vieren? Geen idee, hopelijk met mijn ploeggenotes. Ik denk met friet en mayo!”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 3 april 2022 om 18:59

Heel goed, bizar van de ploegleiding dat ze met twee vrouwen nog niet tegen van Vleuten durven sprinten. Terwijl ze overduidelijk de snelste hebben

0
Erik33 3 april 2022 om 18:59

Omgekeerde wereld, de Belgen zijn bij de vrouwen nu beter dan bij de mannen.

0
Steven_E 3 april 2022 om 19:19

Neen toch niet. 1 zwaluw maakt de lente niet

0
platteprijs 3 april 2022 om 19:13

Tsja. Winnen is winnen, maar de Ronde van Vlaanderen winnen terwijl je de hele dag zo’n 3 cm kopwerk hebt gedaan, is een lelijke manier van winnen. Andere conclusies na vandaag zijn dat Van Vleuten gewoon oerdom koerst. En dat SD Worx qua ploeg veel te sterk is. Zo’n oppermachtig team heb je bij de mannen niet.

0
Chaba 4 april 2022 om 07:40

Misschien erg uitgesproken reactie maar eens.. met zo een oppermachtig team als SD Worx is het bijna niet te doen, zeker niet als je kopecky in je zog meeneemt de gehele koers. Aan de andere kant in het wiel blijven van van Vleuten is niet makkelijk! Kopecky duidelijk progressie gemaakt want vorig jaar zou ze dat niet redden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone