Kopecky over WK bij de vrouwen: “Persoonlijk vind ik Italië sterker dan Nederland”

donderdag 22 september 2022 om 12:18
Kopecky over WK bij de vrouwen: “Persoonlijk vind ik Italië sterker dan Nederland”

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky is komende zaterdag de Belgische WK-hoop in de wegwedstrijd bij de vrouwen. De Belgische ziet zichzelf echter niet als een grote favoriet en verwacht vooral veel van de Italiaanse ploeg. “Persoonlijk vind ik Italië sterker dan Nederland. Ik denk dat we van Elisa Longo Borghini straffe dingen kunnen verwachten. Voor mij is ze de topfavoriete”, citeert persbureau Belga.

Het gaat in aanloop naar de wegkoers bij de vrouwen vaak over de sterke Nederlandse equipe. Kopecky houdt rekening met een vroege aanval van een van de Nederlandse dames. “Voor Nederland is het inderdaad het beste scenario dat ze iemand vooruit kunnen sturen. Die aanval had ik vooraf vooral van Annemiek van Vleuten verwacht op die lange klim. Maar na haar val is ze een vraagteken geworden. Dat zal niet bevorderlijk zijn voor haar prestatie op zaterdag.”

“Maar persoonlijk vind ik Italië sterker dan Nederland. Ik denk dat we van Elisa Longo Borghini straffe dingen kunnen verwachten. Als je haar woensdag bezig zag in de Mixed Relay (waar ze met Italië naar een zilveren medaille reed, red.), dan weet je dat ze enorm in orde is. Daar straalde kracht vanuit. Voor mij is ze de topfavoriete.”

Elisa Longo Borghini: de topfavoriete van Lotte Kopecky – foto: Cor Vos

“Met een rol als outsider kan ik perfect leven”
En wat verwacht Kopecky, in het voorjaar nog winnares van Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen, zelf van het WK? “Of ik een outsider ben? Met een dergelijke rol kan ik perfect leven. Want waarom zou je mij wel als favoriete beschouwen? Ik ben op zich wel blij met dit bijzonder lastige parcours. Het zal een héél zware koers worden. De afstand (164,3 kilometer, red.) op zich zal ook een rol spelen. Het is niet dat we die lengte niet aankunnen, maar de combinatie van die lange afstand en de zwaarte van het parcours zal het erg lastig maken.”

“Het is moeilijk om in te schatten waar ik nu sta in vergelijking met mijn vorm van het voorjaar. Ik heb enkel de Vuelta als voorbereiding gehad, maar die voelde voor mij wel positief aan. De signalen van de afgelopen weken waren goed. Daar ben ik blij om. De jetlag is verteerd. Dat bleek ook uit mijn prima tijdrit (Kopecky werd negende, red.), waar ik zeker tevreden over was. Ik neem dat vertrouwen mee naar dit weekend. Ik heb geprobeerd om afgelopen week zo ontspannen mogelijk te blijven en zo weinig mogelijk aan de koers te denken. Dat is tot nu redelijk goed gelukt.”


Dit artikel delen:

9 Reacties

assen 22 september 2022 om 17:16

Italie is idd in de breedte Nederland aan het voorbijgaan. Voor mij is Italie ook de favoriet.

1
Josboskoop 22 september 2022 om 22:59

Maakt niet uit, de meeste belgen zijn stikjaloers en Lotte is een van hen. Annemiek, Anna of Linda wint zaterdag!

-2
Maillot à Pois 22 september 2022 om 23:58

Welke Linda, Jos?

0
NiM 23 september 2022 om 09:09

Ik zie het eerder omgekeerd. Nederland domineerde jarenlang maar nu andere landen het ook wat serieuzer beginnen nemen krijgen ze het wat moeilijker. Daar kan Jos e.a blijkbaar moeilijk mee om

1
Handige Harry 22 september 2022 om 12:57

Volgens mij is ze een van die Calimero Belgen die hier ook reacties post.

-9
NiM 22 september 2022 om 13:04

Waarom? Italië start met 10 en Nederland met 6 volgens de startlijst

1
Alfred Issendorf 22 september 2022 om 13:26

Ik ben het hier voor de verandering volledig met Kopecky eens. Italië heeft de sterkste ploeg en Longo Borghini is de topfavoriet.

2
Mooie Sjors 22 september 2022 om 13:31

Ik wilde het nog posten: oh nee Lotte, zo meteen word je nog versleten voor Vlaamse calimero.

Eerste reactie… :D Prachtig.

1
Het Belgische Jachtluipaard 22 september 2022 om 14:37

Sneu hoor Harry

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone