Koos Moerenhout: “Het feit dat Van der Poel het WK rijdt, dat gaat hij niet voor niets doen”

dinsdag 21 september 2021 om 19:22
Koos Moerenhout: “Het feit dat Van der Poel het WK rijdt, dat gaat hij niet voor niets doen”

foto: Cor Vos

Het nieuws dat Mathieu van der Poel definitief aan de start verschijnt van de WK-wegkoers, was het bericht waar ook bondscoach Koos Moerenhout op zat te wachten. “Mooi dat hij meedoet, met name voor ons en voor Nederland, maar ook voor het evenement is het mooi dat hij erbij is”, vertelde de 47-jarige oud-renner in een interview met In het Wiel van het AD.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Moerenhout vertelt dat hij regelmatig contact houdt met Van der Poel. “Maar ik ben niet degene die hem elke dag op de huid zit met de vraag hoe het vandaag met hem gaat. We zijn open in de communicatie daarin. Dit nieuws zat er wel aan te komen voor iedereen die het de laatste weken heeft gevolgd, maar ik ben blij dat het hoge woord er nu uit is. Het is koffiedik kijken hoe het gaat. Zijn voorbereiding is zeker niet perfect gezien de problematiek met zijn rug – wat hem dus ook minder favoriet maakt. Maar het feit dat hij rijdt, dat gaat hij niet voor niets doen.”

Dat de winnaar van Strade Bianche en een Touretappe meerijdt in de WK-wegkoers, maakt de bondscoach blij. “Het is een bijzondere renner. Dit geeft ons veel meer kansen het komende WK. Met hem als leider, maar het zal ook de ploeg een boost geven. We hebben in de breedte meerdere kaarten om te spelen.”

Op weg naar de zege in de Antwerp Port Epic – foto: Cor Vos

Of Van der Poel het WK ook kan winnen, werd hem gevraagd. “Het geldt uiteindelijk voor iedereen maar ook Mathieu kan winnen als hij meedoet. Dat is met alle bespiegelingen voorafgaand aan het WK. Maar zo simpel is het nooit. De absolute favorietenrol heeft hij op dit moment zeker niet, maar aan de andere kant is het ook zo dat iedereen met hem rekening zal houden. Of hij ook zou starten als hij niet het gevoel zou hebben dat hij niet zou kunnen meedoen om de medailles? Dat denk ik niet.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Ed De B 21 september 2021 om 19:54

Titel lijkt wat ongelukkig geformuleerd. Ik dacht dat VdP om extra salaris ging vragen omdat hij aan het WK deelneemt.

Pietspeed 21 september 2021 om 21:40

Een soort van startgeld, mocht je dat bedoelen, is er niet. Salaris uiteraard niet omdat de KNWU zijn werkgever niet is.
Maar het behalen van een wereldtitel daar staat dacht ik meestal wel een flinke premie tegenover. Die dan naar afspraak verdeeld wordt onder het team en co.

Turtlehead 21 september 2021 om 20:10

blablabla. Natuurlijk, één van de absolute toppers. Heeft bovendien nog wat recht te zetten na Harrogate en Plank-gate…..

Romāns Vainšteins 21 september 2021 om 20:28

Het was gewoon -gate zonder plank, uiteindelijk.

Pietspeed 21 september 2021 om 21:52

Voor niets gaat de zon op.
Als het ff kan gaat hij natuurlijk voor de titel, min of meer ook verplicht als hij de aangewezen absolute kopman is. Dat hij niet bij de topfavorieten hoort is discutabel. Ja zegt de één vanwege zijn prestaties, naam en faam in het verleden. Nee, zegt de ander vanwege zijn blessure en mindere voorbereiding. Laat hij dan gewoon bij de favorieten behoren.
Btw, denk dat hij ook genoeg motivatie nog ergens vindt om van de rood wit blauwe streepjes af te komen. Maw dat oeverloze 'geouwehoer' of hij nu Belg / Vlaming dan wel een Nederlander is. Oftewel bij winst, een wereldburger.

Mechanieker 21 september 2021 om 22:29

Voorbereiding voor P-R.

Mechanieker 21 september 2021 om 22:32

Met het aantal wedstrijdkilometers vd afgelopen 6 weken kan hij normaliter niet voor de hoogste eer strijden

Panache 22 september 2021 om 06:58

Normaliter geldt dan voor andere wielrenners. Immers in 2019 reed Mathieu in De Ronde een toprace terwijl dat toen zelfs de eerste keer over zo’n afstand was. Dat geeft aan dat normale wielerwetten niet automatisch op Mathieu van toepassing zijn.

Romāns Vainšteins 22 september 2021 om 07:25

Ondanks de planning zie ik MvdP op het wk toch echt meer als kanshebber dan in Roubaix. Die eerste koers met veel interval en rondjes zal hem moeten liggen waar je in L’enfer du Nord erg eenvoudig overboord gaat met een gebrek aan parcours kennis, (daaropvolgend) malheur en/of een lege tank vanwege foute indeling. MvdP zit middenin deel 2 vd carrière maar treedt hier gewoon voor het eerst aan.

Jean Dumas 22 september 2021 om 09:50

Iedereen kan het WK winnen? Het kan zijn dat ik een hypo heb, of een beslagen vizier, maar ik denk het niet.

SoloSlim 22 september 2021 om 11:59

Anna kiesenhofer is het bewijs dat iedereen kan winnen. Ondersschatting is een gevaarlijk beestje.

Taliesin 23 september 2021 om 19:41

Il Phenomeno!

Headlines

Materiaalzone

Populair