Kooij achtste in openingsrit UAE Tour: “Helaas kwam Olav niet aan sprinten toe”

zondag 20 februari 2022 om 18:50
Kooij achtste in openingsrit UAE Tour: “Helaas kwam Olav niet aan sprinten toe”

foto: Cor Vos

Olav Kooij kon in de eerste sprintetappe van de UAE Tour niet echt meedoen om de overwinning. De 20-jarige renner van Jumbo-Visma kwam in Madinat Zayed als achtste over de streep. “Het was chaotisch en dan is het lastig timen”, blikt ploegleider Frans Maassen terug op de laatste kilometers.

Kooij kreeg te weinig ruimte om zijn ding te doen, vertelde Maassen na afloop op de website van zijn werkgever Jumbo-Visma. Kooij finishte zo als achtste bij zijn seizoensdebuut. “Het was een lastige sprint voor iedereen. Het was chaotisch en dan is het lastig timen. Helaas kwam Olav niet aan sprinten toe, omdat hij ingesloten raakte”, klinkt het.

Onderweg werd er nog even gevreesd voor waaiers. “Vooraf was er een kleine dreiging dat het op de kant kon gaan, maar gedurende de rit bleek dat mee te vallen. Daardoor werd het aftellen naar de finish toe”, aldus Maassen. “Het ging er ons vandaag om dat de klassementsmannen geen tijd zouden verliezen en dat Olav een sprint kon rijden.”

“Dat laatste is dus niet helemaal gelukt, maar dat gaan we in de komende dagen beter proberen te doen. Morgen wacht de volgende kans.” Maandag krijgen de renners opnieuw een vlakke etappe voorgeschoteld in de UAE Tour, over een afstand van ruim 170 kilometer van Hudayriyat Island naar Abu Dhabi Breakwater.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Franco Ballerini 20 februari 2022 om 19:11

“Het ging ons er vandaag om dat de klassementsmannen geen tijd zouden verliezen”?

Wat bedoelt Maassen (die ik overigens inschat als een zwakke ploegleider) daar nou weer mee? Het grote pakket JV klassementrenners dat aan de start staat?

0
Bartman 20 februari 2022 om 19:34

Ik heb hem een beetje in de gaten gehouden en vanuit de drone /helicopter was goed te zien dat hij zich in liet sluiten. Er kwam op rechts een heel mooi treintje langs met de latere winnaar erin, waar hij m.i. zo bij had kunnen aanpikken. Hopen dat ie het spel wat beter in de vingers krijgt en ook durft te gaan verliezen, zoals ze vanmiddag op Eurosport zo mooi zeiden.

0
thomasjaarsma 20 februari 2022 om 21:43

Dat heb je met weinig renners. Iemand met evaring moet hem begeleiden en op 200 in het perfecte wiel zetten. Roosen was niet te zien in de finale

0
bobby traksel 21 februari 2022 om 00:40

Klopt Roossen is geen Teunissen maar Olav redt het ook nog niet tegen de top sprinters. Ik verwacht Dylan etappe 2

0
Wheely 21 februari 2022 om 08:27

Met deze titel is het net of Kooij in de derde persoon spreekt. :)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone