Koen de Kort: “Een van onze beste ploegentijdritten ooit”
zondag 24 augustus 2014 om 09:50

Koen de Kort: “Een van onze beste ploegentijdritten ooit”

Giant Shimano

foto: Sirotti

Giant-Shimano besloot de ploegentijdrit in Jerez de la Frontera met een zesde plaats. De Nederlandse formatie moest slechts zestien tellen toegeven op winnaar Movistar en deed het daarmee van de twee Nederlandse ploegen in Spanje het beste. Kopman Warren Barguil verloor drie extra seconden, maar wegkapitein Koen de Kort kijkt met een tevreden gevoel terug.

“Ik denk dat dit parcours ons redelijk goed lag,” vertelt de Kort op de site van zijn ploeg. “We konden hard door de bochten gaan. We hebben een paar renners die echt goed in vorm zijn en hoewel we een paar foutjes maakten, denk ik dat we blij kunnen zijn met de zesde plaats. Dit is waarschijnlijk een van onze beste resultaten in een ploegentijdrit ooit.”

Het resultaat geeft de ploeg vertrouwen. “Dit resultaat is een goede stap, zowel voor het algemeen klassement, maar ook voor John (Degenkolb, red.),” aldus de Kort. “De tijdsverschillen zijn nog klein en met de bonificatieseconden die er de komende dagen te verdienen zijn kunnen we iets moois doen.”

Kopman Warren Barguil kwam de eerste dag goed door. “De ploegentijdrit was zwaar en ik moet mijn ploeggenoten bedanken voor de hulp,” aldus de Fransman. “Ik ben blij met de zesde plaats. De communicatie was goed en ik denk dat dit ons geholpen heeft om tijd te pakken op andere ploegen. Nu gaan we ons de komende dagen op John richten. Dit is een goede start om verder te gaan,” aldus Barguil.

RIDE Magazine