Koen Bouwman strandt op 300 meter van de finish: “Bernal kwam voorbij als een raket”

Koen Bouwman strandt op 300 meter van de finish: “Bernal kwam voorbij als een raket”

foto: Cor Vos

zondag 16 mei 2021 om 17:59
Interview

“Welk gevoel ik heb? Balen”, was de heldere eerste reactie van Koen Bouwman op Campo Felice. “Ik heb een déjà vu van 2018. Toen werd ik in de achtste etappe gepakt in de slotkilometer. Nu op driehonderd meter…”

“Het was een zwaar begin”, vertelde Bouwman. “Ik zat best vaak mee, maar verspeelde daardoor wel veel krachten. Ik dacht dat ik in de finale niet goed genoeg meer zou zijn. Daarom heb ik het op de een na laatste klim zo zuinig mogelijk gedaan. Ik klom van wiel naar wiel en boven kwam in de groep van George (Bennett, red.) terecht.”

“Vervolgens reed ik naar Bauke Mollema en die DSM-jongen (Michael Storer, red.). Met ons drieën kwamen we best dicht bij koploper Bouchard, waarna ik alleen de oversteek maakte. Op twee kilometer van de finish haalde ik hem bij. En de rest… Dat zal iedereen wel gezien hebben op tv, vermoed ik. Bernal, dat was een raket die mij voorbij snelde, terwijl dat gravel voor geen meter bolde. Toen was het voorbij.”

“Jammer, heel erg jammer”, zuchtte Bouwman, die uiteindelijk vijftiende werd in de daguitslag. “Gisteren had ik ook al geprobeerd in de vroege vlucht te zitten, maar was het niet gelukt. Toen was het meer een casino, vandaag moest je echt de benen hebben. Dat geeft dus wel aan dat ik de benen heb. Misschien komen er de komende twee weken nog kansen, maar als je er zo dichtbij bent, is het toch wel klote.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Daan Knijnenburg 16 mei 2021 om 18:06

Super balen voor hem natuurlijk, maar met deze benen komt er nog wel een kans.

Wildebert 16 mei 2021 om 18:11

De Achterhoek is trots op je, althans ik zeker. Vandaag deed je echt mee! Je kleurde de koers. Zat keer op keer te kijken waar jij zat. Volgende keer met zulke benen iets eerder durven aanzetten. Als je wilt winnen moet je risico’s nemen. Nu fijn bijkomen, goed recupereren en dan nog een keer proberen. Groeten uut Aalten.

Anders kijken 16 mei 2021 om 18:41

Eens, op het erop en er over, alles of niets. Op naar de volgende kans en gaan.

Marik 16 mei 2021 om 18:16

Goed gereden man, en met de huidige situatie komen er nog genoeg kansen. Blijven meespringen is het devies.

Murcia 16 mei 2021 om 18:41

Gewoon klasse gereden van Koen, dit soort etappes in zijn geheel uitzenden laat ook weer eens zien hoe zwaar het soms kan zijn om in de juiste vlucht te belanden. Die jongens in de kopgroep hebben al een finale afgelegd in de eerste anderhalf uur. Dan ben je dik in orde als je doet wat Koen deed maar Bouchard was eigenlijk nog indrukwekkender. Die zag ik werkelijk op elk moment zijn neus aan het venster steken. Is niet moeilijk om voor dat soort mannen te supporteren.

ronddraaien 16 mei 2021 om 20:02

Leuke foto zo wel

Wheely 16 mei 2021 om 21:58

Zou een hele mooie finish foto zijn.

FDJ 16 mei 2021 om 21:02

Jammer dat, toen hij Bouchard bijhaalde net niet de kracht had om hem gelijk achter te laten. Al met al mooie rit van Bouwman.

Nillus 17 mei 2021 om 08:07

Go bouwman, zie Taco de kans en de winst komen als je aanvalt !

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair