Koen Bouwman: “Niet goed genoeg voor de overwinning”

woensdag 29 mei 2019 om 20:02

Koen Bouwman reed vandaag in een anticiperende rol in de lange ontsnapping. Mocht het nodig zijn, dan kon de Nederlander van Jumbo-Visma zich laten terugzakken voor kopman Primož Roglič. Uiteindelijk mocht hij voor zijn eigen kans rijden, wat resulteerde in de twaalfde plek.

“Het was een mooie groep, het ging goed vooruit”, blikte Bouwman terug voor de camera van WielerFlits. “Het was een mooie dag.” Toen hij op de een-na-laatste klim aansloot bij de eerste groep, werd dan besloten dat hij voor zijn eigen kans mocht gaan. “In het peloton gebeurde weinig, er was gewoon controle. Dan weet je dat je niets voor Primož kunt doen. Ik kon op hem wachten, maar dan zou hij me na driehonderd meter uit het wiel rijden op de slotklim.”

“Ik voelde me gisteren beter dan vandaag, maar dat is de koers: het is elke dag een verrassing hoe je ervoor staat”, aldus de 25-jarige Nederlander, die alvast aankondigde dat hij morgen niet aanvalt.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

Man met de hamer 29 mei 2019 om 20:28

De progressie van Bouwman valt me een beetje tegen. Hetzelfde geldt voor Tolhoek en Kuss. Die jongens leken vorig jaar meer te beloven dan ze dit jaar waar maken. Hopelijk kunnen ze nog een stapje hoger.

Scott Sunderland 29 mei 2019 om 21:29

Hij zat in de ontsnapping, dat is te prijzen. Maar hij kwam echt behoorlijk tekort in de finale inderdaad. Misschien zijn de verwachtingen iets te hoog gespannen.

Vincent Lacressonniere 29 mei 2019 om 23:29

Maar hooggespannen verwachtingen van Bouwman of Tolhoek zijn toch ook helemaal niet terecht, of heb ik het mis? Die twee kunnen echt lekker fietsen en hebben vast nog wat in het verschiet, maar ze stonden en staan toch helemaal niet bekend als “the next big thing” ofzo? Dit zijn echt niet de nieuwe mollema en gesink volgens mij, maar gewoon zeer sterke knechten voor de toekomst die vast nog wel eens een paar resultaten zullen boeken. Hup Koen en Antwan!
(kijk voor de grap even naar hun leeftijd en naar wie er allemaal al wel niet beter zijn)

Gilberto 29 mei 2019 om 23:35

Het is altijd hopen natuurlijk, maar vaak word er idd te snel iets verwacht van dat soort jongens, betrap ik mijzelf ook vaak genoeg op hoor durf ik wel te stellen. Ken toch niet ontkennen dat ik redelijk teleurgesteld ben, want ze maken toch echt geen stappen die jongens..

Gilberto 29 mei 2019 om 23:37

Verwacht je van Oomen wel nog flinke progressie? Wat ken die in de toekomst? Ook jongste van de 3 natuurlijk

Vincent Lacressonniere 30 mei 2019 om 00:06

Ik snap je reactie wel, maar zowel Bouwman, Tolhoek als Oomen hebben vorig jaar of het jaar daarvoor toch al "een stap gezet"? De progressie is er dus heus wel.
Gek genoeg leeft bij velen de gedachte dat er precies bij aanvang van een nieuw seizoen weer een stap gemaakt dient te zijn, dat een jonge renner na de winter weer duidelijk beter moet presteren dan de slechts een maand of drie eerder. Dat is toch niet realistisch?
Om antwoord te geven op je Oomen vraag: lijkt mij wel dat hij de beste is van de drie. Hij heeft op jonge leeftijd al top tien gereden in een grote ronde, wat überhaupt al een bizarre prestatie is. Zogenaamd staat ie een beetje stil, maar volgens mij maakt hij nu (minder jaar, pech, schema omgooien, vallen, niet lekker fietsen, etc en daar mee dealen) de grootste progressie van z'n carrière door.

Hup Koen, Antwan en Sam!

assen 30 mei 2019 om 08:37

Dat ze nu tegenvallen wil nog niet zeggen dat ze dat volgend jaar weer doen. :-)

Vooral van Bouwman, die ook mooie tijdritten heeft gereden, verwachte ik meer. Van hem wil ik beweren dat ie ACHTERUIT is gegaan, ipv stil is blijven staan. Maar dat kan goed een tijdelijk dip zijn. En als ie dan zijn oude vorm hervindt, dan is hij een bovengemiddelde (maar geen goede) knecht. Dat is niet goed genoeg voor een topteam met ambitie.

Sebas 30 mei 2019 om 09:48

Bouwman is absoluut goed genoeg voor een topteam met ambitie. Aan welke tijdritten refereer je? Keertje 12e in Zwitserland is wat er ‘uit springt’.

Hij won wat mij betreft die rit in de Dauphiné out of the blue. Daarna heeft hij zich goed ontwikkelt, niet spectaculair, met uitslagen in Coppa Bartalli en de Tour of the Alps. Ook afgelopen najaar nog bij de eerste 10 in een Italiaanse najaar klassieker (B).

Bouwman is in deze Giro ook nog eens dik in orde: veel kopwerk, aantal keren mee in de ontsnapping. Hinkt dit jaar tegen de beste 40 in het AK aan en dan doe je echt wel mee.

Sympathieke vent met een grote motor en veelzijdigheid. Hij is bij uitstek een renner die in een topteam met ambitie past. Helemaal als het ook nog eens een Nederlands topteam is.

assen 1 juni 2019 om 21:10

@Sebas
Voor een topteam met ambitie vind ik de prestaties van Bouwman zoals in deze Giro te mager. Gewoon een verschil van mening – ik respecteer de jouwe en je feitenkennis. Bovendien, hopelijk zit er nog enige groeimarge in.