Koen Bouwman: “Ik wist dat ik nog twee keer mee moest zitten, en dat heb ik nu gedaan”

woensdag 25 mei 2022 om 17:50
Koen Bouwman: “Ik wist dat ik nog twee keer mee moest zitten, en dat heb ik nu gedaan”

Foto: Cor Vos

Koen Bouwman deed vandaag een uitstekende zaak voor zijn blauwe bergtrui. Bovenop de Passo del Vetriolo pakte hij de volle buit van 40 punten. “Een geweldige dag”, vindt Bouwman bij Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik had goede benen. We zaten me drie man mee in de ontsnapping en zijn eigenlijk altijd in de controle geweest. Er reden er wel even vier weg, maar op de klim konden Gijs en ik samen met drie andere jongens de oversteek maken. Dat zorgde ervoor dat ik de punten kon pakken op Vetriolo. Daar lag mijn finish.”

Daarna focuste Bouwman zich op zijn ploegmaat Leemreize. “In de afdaling pakte Gijs een gaatje met Mathieu, dus stopte ik af. Hij rijdt een superkoers. Het was al een prachtige Giro, maar dat hij dit hier doet, is heel knap. Het is supermooi om te zien dat dagsucces ook nog kan lukken, naast de blauwe trui.”

Voor de blauwe bergtrui van Bouwman begint het er steeds beter uit te zien. De Nederlander heeft nu 115 (!) punten voorsprong op Giulio Ciccone. “Op rustdag zei ik: ik moet nog zeker twee keer meezitten en een hoop punten pakken. Dat heb ik nu al twee keer gedaan. Morgen is het hopelijk een relatief rustige dag. En de dag erop is voor mij het plan om gewoon weer mee te zitten en punten te scoren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

thorsen 25 mei 2022 om 17:58

Er zijn nog maximaal 215 punten te pakken, waaronder 130 in de zaterdagrit.

YogiBear 25 mei 2022 om 18:13

Met 100 punten is Koen mathematisch 100% zeker en met 36 punten kan bv Hindley er ook niet meer overeen komen.

koos1 25 mei 2022 om 18:24

Mooie kans dat Bouwman de bergtrui gaat binnenhalen. Rijd sterk en vooral slim om in de finale niet te gaan forceren om te kunnen volgen. De klassementsrenners staan op te grote achterstand om hem nog in te halen. Ciccone en Rosa staan nog beetje in buurt maar komen ook vandaag weer flink te kort en Bouwman heeft het voordeel van z’n sterke sprint.
Zou een topprestatie zijn als hij zondag met de trui op het podium kan staan en een beloning voor het aanvallende rijden van Jumbo en vooral Bouwman zelf.

Wim Kruithof 25 mei 2022 om 23:33

100% eens.

bartp25 25 mei 2022 om 19:32

Ik zie niemand meer die hem gaat bedreigen, enkel zaterdag opletten. Ciccone en Rosa hebben vandaag een opdoffer gekregen, denk dat die het niet meer proberen. Voor de zekerheid vrijdag nog wat puntjes sprokkelen als het mogelijk is.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone