KNWU selecteert voor Overijse vrijwel dezelfde namen als in Zonhoven

maandag 25 oktober 2021 om 10:08
KNWU selecteert voor Overijse vrijwel dezelfde namen als in Zonhoven

foto: Cor Vos

De KNWU heeft bekendgemaakt welke Nederlandse veldrijders zondag aan de start verschijnen in Overijse voor de vijfde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Bondscoach Gerben de Knegt kiest voor vrijwel dezelfde namen als voor de Wereldbeker van Zonhoven, die zondag werd verreden.

Lars van der Haar is bij de selectie voor de elite-mannen de naam die in het oog springt. Zondag in Zonhoven reed de 30-jarige crosser van Baloise Trek Lions nog naar de tweede plaats achter zijn ploeggenoot Toon Aerts. Ook Corné van Kessel (achtste) en Pim Ronhaar (tiende) eindigden bij de beste tien in de Kuil. Mathieu van der Poel is er na een vol wegseizoen nog niet bij. Belofte Danny van Lierop neemt de plaats in van Tibor del Grosso, die in Zonhoven mocht rijden.

Bij de vrouwen is het uitkijken naar onder anderen Denise Betsema, die afgelopen weekend zowel in Ruddervoorde als in Zonhoven de beste was. Ook nam de Texelse de koppositie over in de strijd om de Superprestige èn de Wereldbeker. Marianne Vos is er net als in Zonhoven niet bij. Na de trip naar de VS heeft ze een rustperiode ingelast. Junior Leonie Bentveld is de enige nieuwe naam vergeleken met Zonhoven. Isa Nomden maakt deze keer geen deel uit van de selectie.

Selectie elite-mannen
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Pim Ronhaar
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl David van der Poel
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Luke Verburg
flag-nl Danny van Lierop

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Leonie Bentveld

Dit artikel delen:

12 Reacties

Oblomov 25 oktober 2021 om 12:04

Tibor del Grosso krijgt het allemaal niet cadeau…

Die kerel is het grootste Nederlandse talent van zijn jaar. Is zijn (realistische) kans op een junioren wereldtitel vorig seizoen door de neus geboord, met dank aan het coronavirus. Weet gisteren als enige eerstejaars belofte de wedstrijd uit te rijden en dan krijg je dit weer. Mag hopen dat de reden voor deze niet-selectie is, dat hij zelf heeft gekozen voor een rustpauze (na deze maand nog op de weg actief te zijn geweest).

Snap overigens ook totaal niet waarom hij niet door Jumbo Visma is opgepikt en mindere talenten wel, maar dat terzijde…

VespavanBern 25 oktober 2021 om 13:28

Bij JVD telt de potentiële groei die uit de tests naar voren komt veel zwaarder dan het huidige niveau. Kennelijk gelooft JVD niet dat Tibor dit niveau bij de beloftes en uiteindelijk de profs vast kan houden, anders was hij natuurlijk allang geselecteerd.

ChefSpijker 25 oktober 2021 om 14:26

Zo raar is het toch niet om meerdere talenten een kans te geven in de World Cups die geen afzonderlijke beloftenwedstrijd hebben? Straks in Tabor kunnen ze gewoon allemaal rijden bij de beloften. En Van Lierop is als eerstejaars ook prima gestart dit jaar. Reed zaterdag nog keurig top 25 in Ruddervoorde en dat is qua deelnemersveld niet veel minder dan de World Cup van gister.

Oblomov 25 oktober 2021 om 16:05

@VespavanBern
Alleen is Del Grosso dus totaal niet het vroegrijpe type dat vaak weinig doorgroei mogelijkheden heeft. Oogt klein en tenger voor zijn leeftijd.

@ ChefSpijker
Natuurlijk is het wel raar om de ontwikkeling van je grootste talent te saboteren. Zeker als je weet dat Verburg (derdejaars) gisteren uit de wedstrijd is gehaald, terwijl Del Grosse hem heeft uit weten te rijden. Nogmaals, we weten niet of dit weer ondoordacht gepruts van de KNWU is, zoals die blunder bij het WK op de weg. Het kan ook een eigen keuze zijn.

Arie den Blanken 25 oktober 2021 om 17:46

@Oblomov. Ik heb van die jongen nog nooit gehoord maar is dus qua postuur geen dikkertje wat je met die zijn naam zou verwachten.

Rutgerj81 25 oktober 2021 om 23:56

Vervelend dat jij alles anders ziet.

Oblomov 26 oktober 2021 om 00:01

Nou, noteer dan maar alvast: Tibor del Grosso (1e jaars belofte), David Haverdings (2e jaars junior) en Jelte Jochems (1e jaars junior). Dat zijn alledrie serieuze talenten. Die laatste twee combineren het met mountainbiken.

Max imaal 26 oktober 2021 om 19:17

Reden stond al in bericht knwu selectie voor Zonhoven https://www.knwu.nl/nieuws/knwu-selectie-voor-wb-cx-zonhoven
“De Knegt gebruikte opnieuw de mogelijkheid om enkele beloften toe te voegen aan zijn selecties. Zo is Tibor del Grosso geselecteerd, die bij de junioren nationaal kampioen werd en nu een eerste winter als belofte rond rijdt. Bij de vrouwen is er een startplek voor Isa Nomden. De Knegt: ”Afgezien van de ervaring die ze in een topcross kunnen opdoen, is het van belang dat onze beloften een uitslag kunnen rijden in de wereldbekers, waar veel punten te verdienen zijn. Dat geeft hen straks op het Europees Kampioenschap op de VAM-berg weer een betere startpositie en dus ook een betere kans zich in de strijd om de topklasseringen te mengen. We kunnen in de wereldbekers in Europa die startplekken onder de betere beloften laten rouleren.”

Arie den Blanken 25 oktober 2021 om 16:05

Heeft Sven Vanthourenhout al bekend gemaakt welke Belgen (mannen) kunnen deelnemen naast die vanwege hun stand in het WB-klassement al deelname recht hebben?

Arie den Blanken 25 oktober 2021 om 16:08

De bondscoach heeft bijvoorbeeld Lars van der Haar helemaal niet geselecteerd want die heeft gewoon startrecht op basis van het huidige klassement. Hetzelfde geldt voor een groot deel van de NL-se vrouwen.

Kaj 25 oktober 2021 om 16:15

Zou het kunnen zijn dat Del Grosso dit weekend op de VAMberg zijn junioren tijd af wil sluiten met een kunststukje op het NK wielrennen voor junioren?
Mss moeten jullie je huiswerk eens wat beter maken ;-)

ddjong67 31 oktober 2021 om 09:27

https://www.procyclingstats.com/rider/tibor-del-grosso

gelukt .. mooi kunststukje .. zowel op weg als tijdrit NKampioen junioren. Proficiat.

Headlines

Materiaalzone

Populair