KNWU gaat niet verder met baanbondscoach René Wolff

donderdag 1 december 2022 om 12:05
KNWU gaat niet verder met baanbondscoach René Wolff

foto: Cor Vos

De KNWU heeft besloten het tot 1 februari 2023 lopende contract met baancoach René Wolff niet te verlengen. Beide partijen blijven tot die tijd wel in goede harmonie samenwerken.

De bondscoach van de sprinters werd begin 2022 aangesteld, nadat hij van 2010 tot 2017 al actief was voor de Nederlandse wielerbond. Onder zijn eerste periode maakten de Nederlandse sprinters – onder wie Jeffrey Hoogland en Elis Ligtlee – de stap naar de absolute wereldtop. De Duitser vertrok echter na een verschil van inzicht over het te volgen traject naar de Zomerspelen van Tokio.

Vele successen  
Begin dit jaar werd hij dus opnieuw aangesteld als de opvolger van Hugo Haak, die na een bijzonder succesvolle periode aangaf te willen stoppen als bondscoach. Onder de leiding van Wolff werden dit jaar diverse Europese en wereldtitels op de baan behaald, maar toch gaat de KNWU niet door met de Duitser.  

Hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU zegt in een toelichting op het besluit: “We willen René bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. Met het oog op de snel naderende Europese kampioenschappen en ook op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 wordt op korte termijn gezocht naar een goede invulling.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

de adelaar 1 december 2022 om 15:19

Die KNWU heeft echt zijn zaken niet voor elkaar. Ik zou wel willen weten of de breuk overeenkomstig is met de wens van de baanwielrenners.

2
Kaj 1 december 2022 om 12:27

Ik denk onderhand het laatste ;-) En duik maar eens in de omzwervingen en daden van de Hoofdcoach en som eens op wie er sinds zijn komst al zijn verdwenen.
En dan weg per 1/2 terwijl later die maand het EK baan verreden wordt

1
mackie 1 december 2022 om 12:08

Wat zou er nu weer aan de hand zijn. Zeer succes vol, bouwde de(sprint) generatie op die alles wint wat los en vast zit op. Komt terug en nu al weer weg? Is Wolf dan zo moeilijk/onredelijk of zijn ze bij de KNWU gek geworden?

0
Cornelius 1 december 2022 om 13:40

Bij de KNWU zijn ze al langer gek. Dat bleek ook weer in Australië, waar de renners ondergebracht waren tussen feestende vakantiegangers. Van Dijk en van Vleuten hadden er gelukkig voor gekozen eigen verblijf te regelen, zodat er toch nog te vieren viel — niet dankzij, maar ondanks de KNWU.

2
Het Luie Paard van Lent 1 december 2022 om 17:28

Vergeet niet dat ze voor het WK een budget hadden van zo’n 230.000, maar dat ze ruim 550.00 hebben uitgegeven uiteindelijk. Het is een schandelijke puinhoop bij de KNWU. Daar mag Wielerflits best eens aandacht aan besteden.

0
paul koudijs 1 december 2022 om 14:14

Wat een gepruts. Dat Koninklijke kan beter veranderd worden in Klungelige..

0
Het Luie Paard van Lent 1 december 2022 om 17:28

Kunnen we de KNWU niet gewoon opdoeken? Wat een puinhoop daar.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone