KNWU en Nederlandse Loterij zetten samenwerking voort

vrijdag 25 september 2020 om 10:15
KNWU en Nederlandse Loterij zetten samenwerking voort

foto: Cor Vos

De KNWU en Nederlandse Loterij zetten hun samenwerking voort. Sinds 2019 is Nederlandse Loterij hoofdsponsor van de wielerunie. De samenwerking wordt verlengd tot en met de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 2021 in Tokio.

Met de steun van de Nederlandse Loterij boekten de Nederlandse wieleratleten de afgelopen twee jaar grote successen met Europese en wereldtitels in verschillende disciplines. ‘Deze successen vormen samen met de gezamenlijke ambitie om wielerdromen mogelijk te maken, reden om de succesvolle samenwerking voort te zetten’, zo klinkt het in een persbericht.

Intentie om nog langer door te gaan
De organisaties zijn een nieuwe overeenkomst aangegaan van één jaar om de wielersport verder te ontwikkelen en de weg naar nieuwe successen tijdens de Olympische en Paralympische spelen van Tokio te plaveien. Beide partijen hebben de intentie om ook na de Spelen de samenwerking voort te zetten.

“Nederlandse Loterij draagt bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. We willen zoveel mogelijk mensen inspireren met sport in zijn algemeenheid en de wielersport in het bijzonder. Hoe kan dat beter dan in samenwerking met de KNWU”, zo laat Arno de Jong namens Nederlandse Loterij weten.

“Een samenwerking die de wielersport enorm vooruit heeft geholpen”
De KNWU is ook blij met de langere samenwerking. “Met de Nederlandse Loterij zijn we twee jaar geleden begonnen aan een samenwerking die de wielersport enorm vooruit heeft geholpen. Nederlandse Loterij is in deze korte tijd een verweven partner van ons geworden. De verlenging van deze sterke samenwerking is een logische stap.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cyclinglife 25 september 2020 om 11:08

Zou een partij die mensen aanzet tot een verslavings gevoelige bezigheid. Een verslaving die mensen de afgrond in kan helpen. Wel toegestaan mogen worden om zich te profileren als sponsor van sporten die staan voor een gezonde levensstijl?

Barry Batsbak 25 september 2020 om 11:13

Mee eens. Eigenlijk is dit gewoon heel raar in een rubberen stoeptegel- en wattipjesland als Nederland anno 2020 waar iedereen tegen zichzelf beschermd lijkt te moeten worden en waar het fatsoen tegen de deugplinten opklotst.

storm-biker 25 september 2020 om 12:04

Volgens mij heeft de KNWU weinig keuze….

Johan54 25 september 2020 om 13:39

Triest… altijd commentaar…. ben blij dat er sponsors zijn ! Typisch nederlands, altijd negatief. Mensen hebben eigen verantwoordelijkheid ! Op deze manier kun je op elk bedrijf commentaar hebben. Jumbo verkoopt ook eten wat niet gezond is…. Benader eens iets positief en ben blij met verlenging, wel raar dat het maar voor 1 jaar is…

Cyclinglife 25 september 2020 om 16:19

Het zal mij een zorg zijn als iemand zichzelf in een coma zuipt, zichzelf oprookt of zich een kartonnen woning gokt. Per slot van rekening is het ieders verantwoordelijkheid de gevolgen van je eigen keuzes. Maar daarom moet je het nog niet willen promoten.
Daarbij als de overheid zo graag wielrennen sponsort. Zouden ze dan niet met het bettutel beleid van ze, beter een van hun andere instanties voor een “beter leven” doen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair