Knappe hattrick voor Nederlandse mannen tijdens Wereldbeker baan

Knappe hattrick voor Nederlandse mannen tijdens Wereldbeker baan

foto: Tim van Hengel

Door Tim van Hengel
vrijdag 30 november 2018 om 21:16

Eerste in Saint-Quentin-en-Yvelines, eerste in Milton en nu ook eerste in Berlijn. De Nederlandse mannen slaagden er vandaag in een kraakheldere hattrick te scoren op de teamsprint tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in de Duitse hoofdstad. Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland klopten de Britse mannen in de finale.

De Nederlandse mannen, die zich eerder dit jaar al kroonden tot wereld- én Europees kampioen, waren de nieuwe wereldbekercyclus al uitstekend gestart. Zowel in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines als het Canadese Milton werd goud gepakt. Ze waren in Berlijn dan ook de torenhoge favoriet.

In de kwalificatie werd al meteen de toon gezet; Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee doken met 42.980 als enigen onder de 43 seconden en plaatsten zich daarmee voor de eerste ronde. Met Jeffrey Hoogland op de plaats van Ligtlee ging het daarin nog een tandje harder en met een zege op Tsjechië en een tijd van 42.586 werd de finale bereikt.

Britten geklopt
In die eindstrijd tegen Groot-Brittannië zagen opnieuw Van ’t Hoenderdaal, Lavreysen en Hoogland hun tegenstanders sneller openen, maar daarna was de Nederlandse sneltrein niet te stoppen. Met een tijd van 42.467 werd sneller afgeklokt dan de Britten, die genoegen moesten nemen met het zilver.

BEAT Cycling Club greep ditmaal nipt naast de medailles. In Milton werd nog de eindstrijd bereikt en de zilveren medaille gepakt, maar ditmaal moesten Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos genoegen nemen met een plek in de kleine finale. Ondanks een snelle opening van de Nederlanders, ging Duitsland er met de derde medaille vandoor.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Nederland
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië
flag-nr3 flag-de Duitsland

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair