Klassementsleider Roglic: “We zijn klaar voor morgen”

donderdag 28 februari 2019 om 16:41
Klassementsleider Roglic: “We zijn klaar voor morgen”

foto: Cor Vos

Primož Roglič wist ook de vijfde rit van de UAE Tour zonder kleerscheuren door te komen, waardoor de Sloveen als leider begint aan de voorlaatste etappe van de zevendaagse rittenkoers: een bergetappe naar de top van Jebel Jais. “We zijn er klaar voor”, klinkt hij strijdvaardig.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 29-jarige renner van Jumbo-Visma finishte vandaag netjes in het peloton, maar toch kende hij wat stress onderweg. “Het was een onverwacht lange etappe door de constante tegenwind”, aldus de Sloveen. “Het was constant opletten, en bij momenten ook nerveus.”

“De ploeg heeft echter opnieuw goed gewerkt, en mij de hele dag prima omringd.” Roglič begint de voorlaatste etappe met een voorsprong van 21 seconden op wereldkampioen Alejandro Valverde. Een mooie bonus, maar is het ook genoeg? “We gaan ons nu focussen op de komende etappe. We zijn er klaar voor”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 28 februari 2019 om 18:34

Het ziet er allemaal sterk en gezond uit bij Roglic en zijn ploeg, maar van dit soort teksten kan ik nou niet echt enthousiast worden.

0
havana 28 februari 2019 om 19:01

Normaal gezien de eerste meerdaagse koers van 2019 die TJV gaat winnen. Kan nog een heel mooi seizoen worden met zoveel klasbakken.

0
ikbenprocycling 28 februari 2019 om 19:07

Hopelijk heeft onze Sloveen Primoz morgen de nodige TNT in de kuiten om grandmaster Alejandro af te houden van de eindzege. Het zal op de paar laatste kms aankomen. 20 seconden marge behouden moet daar sowieso kunnen voor ‘Primo’. Maar wat we natuurlijk willen zien is een all-out duel tot op de meet.

0
Borsje 28 februari 2019 om 19:38

Voor de gelegenheid vanmiddag nog even teruggekeken hoe hij vorig jjaar in Romandië naaste belager Bernal neutraliseerde bergop. Heerlijke beelden. Indrukwekkend. Zonder pech zou dit normaal gesproken nu ‘binnen’ moeten zijn.

0
Romāns Vainšteins 28 februari 2019 om 20:38

Gast is zo tot de nok toe opgefokt dat ik hem morgen zie winnen ook. Daarna wel even bij Jumbo gaan kijken hoe je er voor zorgt dat hij niet alles wil gaan winnen tot aan de giro.

0
ikbenprocycling 28 februari 2019 om 21:12

Gast is constant zo pumped dat hij slotklimmen voor omgekeerde skischansen aanziet, waar hij vanaf (in onze optiek: op) gaat denderen. Die unieke mindset onderscheidt hem.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone