Klassementsleider Evenepoel doet geen lead-outs meer: “Moet op mezelf passen”

donderdag 23 februari 2023 om 16:26
Klassementsleider Evenepoel doet geen lead-outs meer: “Moet op mezelf passen”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft er doorgaans geen moeite mee om aan kop van een sprinttrein te sleuren, maar Tim Merlier moet het in het vervolg van de UAE Tour zonder zijn hulp moeten stellen. De klassementsleider is niet van plan om zich nog te mengen in de vlakke finales. “Nu ik in de leiderstrui rijd, is het logisch dat ik geen risico’s ga nemen in de lead-outs”, aldus Evenepoel in het flashinterview na afloop van de vierde etappe.

“Ik moet op mezelf passen”, vervolgde de wereldkampioen. “Ik ben gewoon in het wiel van Tim gebleven tot de laatste twee, drie kilometer. Ik volgde hem omdat zulke jongens heel goed door het peloton rijden. Daarna heb ik het laten lopen, want het begon heel hectisch te worden.” Uiteindelijk sprintte Merlier, de winnaar van de openingsrit, naar een negende plaats.

Wat verwacht Evenepoel van de komende etappes? “De wind waait niet hard genoeg de komende dagen, dus er zal waarschijnlijk geen waaierspektakel meer komen. Ik hoop dat ik veilig door deze ritten kom en zoveel mogelijk energie kan sparen voor zondag. Maar het zou mooi zijn als we nog een rit kunnen pakken met Tim.”

In het klassement verdedigt Evenepoel een voorsprong van zeven seconden ten opzichte van Luke Plapp, zijn naaste belager. Pello Bilbao staat op elf seconden, de rest van het veld volgt op meer dan een minuut. Zondag eindigt de UAE Tour met de rit naar Jebel Hafeet (10,7 km aan 6,8%).

Lees ook:
Juan Sebastián Molano klopt Olav Kooij na chaotische massasprint in UAE Tour
Dit artikel delen:

6 Reacties

Lars Maden 23 februari 2023 om 16:32

Vond het al vreemd dat Merlier niet won, maar nu is het mij duidelijk.

3
FeitenZijnFeiten 23 februari 2023 om 19:23

Aksif Merlier alleen kan winnen als die Kleine van Schepdaal mee de spurt aantrekt

-9
Cochise 23 februari 2023 om 19:50

Altijd spijtig als mensen geen humor herkennen ook al ligt het er vinger-, nee zelfs vuistdik op.

5
thenewGOAT 23 februari 2023 om 19:57

FZF krijgt al spontaan acné als hij nog maar de naam Remco hoort of leest. Volgens mij is zijn vrouw smoorverliefd op de aerokogel en weet de arme man zich daar geen raad mee.

2
Draadband 23 februari 2023 om 21:44

FeitenZijnFeiten is een man, is dat een feit ?

0
jan jansen 23 februari 2023 om 22:23

Remco is de beste
Hup Remco

3

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone