Klasika Primavera gaat ook in 2021 niet door

dinsdag 23 februari 2021 om 10:29
Klasika Primavera gaat ook in 2021 niet door

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De 66ste editie van de Klasika Primavera de Amorebieta, die in april zou worden gehouden, is als gevolg van de wereldwijde gezondheidssituatie afgelast. De Baskische eendagskoers ging vorig jaar ook al niet door.

“Het is niet mogelijk om een evenement van een dergelijke omvang te organiseren, aangezien de coronapandemie grote onzekerheden met zich meebrengt”, zo laat het organiserende Sociedad Ciclista Amorebieta weten via een persbericht. “Het is de bedoeling om in 2022 weer een wedstrijd voor eliterenners te organiseren.”

De organisatie hoopt de komende weken en maanden wel zoveel mogelijk wedstrijden voor jeugdwielrenners te organiseren, om zo beloftevolle renners een kans te geven om zich te ontwikkelen. Door het annuleren van de profwedstrijd blijft de Colombiaan Carlos Betancur voorlopig de laatste winnaar van de Baskische eendagskoers.

Op de erelijst prijken ook de namen van onder meer Marino Lejarreta, Laurent Jalabert, Roberto Heras, Alejandro Valverde, Joaquim Rodríguez, Damiano Cunego en Carlos Sastre. De wedstrijd is opvallend genoeg nog nooit gewonnen door een Nederlander of Belg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marveloke 23 februari 2021 om 11:21

Ik vreesde even een momentje voor La Primavera, totdat ik de titel nog een keertje las. Hopelijk gaat MSR wel door 20 maart, de beste koers van allemaal

lo squalo dello Stretto 23 februari 2021 om 11:25

Weeral eentje. De Ronde van het Baskenland gaat vooralsnog gewoon door?

ChefSpijker 23 februari 2021 om 11:30

Die hebben veel meer geld en kunnen meer risico nemen als organisator. Dit zal wel weer zo’n vrijwilligerscluppie zijn. Net als bijv. Denain en Sarthe al tijdje geleden afgelast zijn, maar er ondertussen ook al gekoerst is in Frankrijk. Is niet zo zeer een kwestie van regio’s met afgelastingen, eerder van financiële draagvlak bij de organisaties.

Headlines

Materiaalzone

Populair