Kittel neemt het op voor Kemna

vrijdag 25 januari 2013 om 22:06

Marcel Kittel

foto: Sirotti

Marcel Kittel heeft het opgenomen voor zijn ploegleider Rudi Kemna. Kemna bekende eerder deze week dat hij tijdens zijn actieve carrière doping gebruikt heeft en kan daarom een half jaar zijn functie niet uitoefenen. Volgens de Duitser heeft de bekentenis wel degelijk nut gehad.

“Toen het ons verteld werd, was ik in het begin teleurgesteld, maar ook verrast,” vertelde hij tegen Cyclingnews. “Maar toen ik het volledige verhaal hoorde, begreep ik het beter. Het is belangrijk dat ook andere mensen begrijpen waarom renners doping gebruikten. Niet omdat ze het wilden, maar het kwam door de cultuur,” aldus Kittel.

Kittel denkt dat de bekentenis van zijn ploegleider de wielersport verder kan helpen. “Het is belangrijk dat Rudi zijn verhaal heeft gedaan, zodat jonge renners weten wat er gebeurd is en niet dezelfde fouten maken. We kunnen hier veel van leren.” De Duitser is van mening dat er voor Kemna nog een plek is binnen de sport.

De sprinter is momenteel actief in de Tour Down Under. Succes is vooralsnog uitgebleven. “De sprints zijn zwaarder dan dat ik vooraf verwacht had, maar dat zie ik niet als een probleem. Het is nog steeds een goede voorbereiding. Het belangrijkste is dat ik opnieuw in een ritme kom en kilometers maak op de fiets.”

Lees ook:
Argos-ploegleider Kemna geeft dopinggebruik toe

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair