Kirsten Wild sluit NK baanwielrennen af met drie keer goud

zondag 30 december 2018 om 17:55
Kirsten Wild sluit NK baanwielrennen af met drie keer goud

foto: Marcel Koch

Kirsten Wild heeft op de slotdag van het NK baanwielrennen uitgepakt op de Scratch. De wereldkampioene op dat onderdeel was in het Omnisport in Apeldoorn te sterk voor Amy Pieters en Lorena Wiebes. Het betekende de derde gouden medaille voor Wild op dit Nederlands kampioenschap.

Eerder deze week won Wild namelijk ook al het onderdeel Puntenkoers, ook toen moest Pieters genoegen nemen met het zilver. Op de Koppelkoers bundelden Wild en Pieters de krachten en daarin waren ze onverslaanbaar voor de concurrentie.

Scratch – vrouwen
flag-nr1 Kirsten Wild
flag-nr2 Amy Pieters
flag-nr3 Lorena Wiebes

Lavreysen pakt eerste titel van dit jaar
Op het onderdeel Keirin bij de mannen was Harrie Lavreysen de beste. De nog maar 21-jarige Brabander was in de finale van het sprintonderdeel Matthijs Büchli van BEAT nipt te snel af. Met Roy van den Berg eindigde nog een renner van de BEAT-ploeg op het podium, namelijk op de derde plaats. Voor Lavreysen is het zijn eerste NK-titel van dit jaar: op de Sprint pakte hij brons en met de Teamsprint zilver.

Keirin – mannen
flag-nr1 Harrie Lavreysen
flag-nr2 Matthijs Büchli
flag-nr3 Roy van den Berg

Stroetinga en Havik winnen Koppelkoers
Het Nederlands kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn werd afgesloten met de Koppelkoers voor mannen. Wim Stroetinga en Yoeri Havik wisten in het truitje van Vlasman de titel te pakken op dit onderdeel. Zij verdedigen daarmee hun NK-titel van vorig jaar met verve. Voor Stroetinga (Scratch) en Havik (Puntenkoers) is het de tweede titel van dit NK. Het zilver ging naar Jan-Willem van Schip en Cees Bol. De bronzen plak was voor Pim Ligthart en Jesper Asselman.

Koppelkoers – mannen
flag-nr1 Wim Stroetinga/Yoeri Havik – 60 punten
flag-nr2 Jan-Willem van Schip/Cees Bol – 48 punten
flag-nr3 Pim Ligthart/Jesper Asselman – 41 punten

Bekijk hier alle medaillewinnaars van het NK baanwielrennen 2018

Dit artikel delen:

2 Reacties

Pol 30 december 2018 om 18:07

Ook weer zo een geweldige sportvrouw, die zwaar onder gewaardeerd word voor sportvrouw van het jaar. Met al haar W.K. en N.K. titels. Niet meer te tellen.

Jan 1 januari 2019 om 01:23

Absoluut Pol
Mooi seizoen gedraaid

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone