Kirsten Wild na laatste WK: “Trots op wat ik bereikt heb”

maandag 25 oktober 2021 om 12:47
Kirsten Wild na laatste WK: “Trots op wat ik bereikt heb”

foto: Cor Vos

Voor Kirsten Wild eindigde haar laatste WK met een medaille in de puntenkoers, waar ze na Lotte Kopecky en Katie Archibald naar het laagste treetje van het podium reed. Na afloop van de koers werd de 39-jarige renster in het zonnetje gezet door UCI-voorman David Lappartient, die haar een boeket bloemen overhandigde. “Ik weet eigenlijk niet zo goed welk gevoel overheerst. Ik heb al bloemen – het is een raar gevoel”, zei Wild voor de microfoon van de NOS.

Wild was blij met haar prestatie op de puntenkoers. “Lotte was enorm sterk. Een derde plek was met zo’n sterke tegenstander het hoogst haalbare. Het was wel raar dat het mijn laatste rondjes waren. Het was de laatste keer dat ik in het oranje reed. Ik heb ervan genoten – nou ja, genoten… Ik heb vooral afgezien. Dat ik na een heel mooie koers op het podium eindig, is denk ik wel mooi”, vertelde de Nederlandse verder.

Ze was zonder plan de puntenkoers ingegaan, zei ze. “Ik dacht: ik kijk wel hoe de koers loopt en hoe ik zelf dan reageer, en hoe de benen zijn. Ik ben ontzettend blij met wat we in de koppelkoers hebben gedaan. Dat ik daar met Amy Pieters kon winnen, daar ben ik heel trots op. Eigenlijk zag ik dit als een toetje. Je hoopt natuurlijk van alles, maar ik denk dat een medaille heel mooi is om mee af te sluiten.”

Wild (rechts) sloot haar laatste WK-koers af met een bronzen medaille – foto: Cor Vos

Nochtans was Wild niet fit in aanloop naar het WK in Roubaix. “Ik had een moeizame aanloop. Of ik het maximale eruit heb gehaald? Dat we de koppelkoers wonnen, was boven verwachting. Laat ik dan zeggen dat deze medaille op de puntenkoers ook boven verwachting was.”

Trots
Wild vond het moeilijk om onder woorden te brengen welk gevoel overheerste, nu haar laatste WK erop zit. “Ik ben vooral heel trots op wat ik bereikt heb en wat ik met mijn vriend bereikt heb. Het voelde aan alsof we een BV zijn geweest. We hebben heel veel dingen hierin samen gedaan en hoe we dat hebben aangepakt, daar ben ik heel trots op. Ik denk dat ik zowel op de baan als op de weg een aardige erelijst bij elkaar heb gefietst.”

“De ploeg heeft me altijd fantastisch gesteund. Ik kijk terug op een heel mooie tijd. Het was een supermooi avontuur en ik zou het iedereen aanbevelen, als je het fysiek en mentaal aankunt. Het is gewoon heel leuk om te doen, maar het is ook mooi dat het nu afgelopen is”, aldus Wild.

Eerder tijdens het WK pakte Wild samen met Amy Pieters goud op de koppelkoers – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chaba 25 oktober 2021 om 13:01

Een groot kampioene met een groots palmares.

Oblomov 25 oktober 2021 om 15:51

Ben er van overtuigd dat er zonder Covid een Olympisch Goud op dat palmares had geprijkt. Wel mooi dat de nare nasmaak van dat gemiste wereldkampioenschap in Doha helemaal is weggespoeld met die karrenvracht aan regenboogtruien de laatste jaren.

Michelangelo 25 oktober 2021 om 16:00

Icoon van de Nederlandse wielersport als je het mij vraagt. Misschien wel een beetje ondergewaardeerd in al het andere vrouwelijke Nederlandse wielergeweld.

En naar ik begrepen heb ook gewoon een heel prettige collega om in de ploeg te hebben. Dat zie je niet op PCS terug, maar is minstens net zo waardevol.

Oblomov 25 oktober 2021 om 16:24

Zou met elke nationaliteit, anders dan de Nederlandse, voor haar land de grote blikvanger van haar generatie geweest zijn. Meer dan honderd overwinningen op de weg. Had nu de pech dat haar carrière samenviel met die van een landgenote die de beste wielrenster aller tijden was.

Murcia 25 oktober 2021 om 16:13

Sneeuwt vaak onder maar is een absolute grootheid bij de dames, eerst al op de weg met talloze sprintzeges en daarnaast natuurlijk de baan. Zegt ook veel dat ze doorging na de OS vanwege Pieters omdat ze vond dat de samenwerking niet op die manier mocht eindigen.

DeWaaier 25 oktober 2021 om 23:36

Heldin die te weinig aandacht heeft gekregen voor wat ze heeft bereikt in de wielersport!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair