Kirchen door hartproblemen in ziekenhuis (update)

zaterdag 19 juni 2010 om 22:01

Kim Kirchen is gisterenavond na de etappe in de Tour de Suisse in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis. Dat weet Sporza. De Luxemburger van Team Katusha had volgens de ploegleiding last van ademhalingsproblemen, die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door problemen aan het hart.

“In het voorjaar is Kim aan zijn hartspier geopereerd. Hij sukkelde toen met met hartritmestoornissen. Misschien zijn de klachten van gisteren een gevolg van die operatie”, geeft ploegleider Bart Leysen meer uitleg. “Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Hij is bij bewustzijn, alles is onder controle.”

“We waren allemaal samen toen het gebeurde in het hotel”, verklaarde Serge Parsani, een andere Katusha-ploegleider. “Kim voelde zich heel slecht en we hebben hem onmiddellijk naar het ziekenhuis laten brengen. We wachten nu op de resultaten van het onderzoek.”

Kirchen heeft geen hartaanval gekregen, zoals sommige media vandaag berichtten. Vanmiddag wist ex-renner Johan Museeuw op de Belgische zender EXQI te melden dat Kirchen in een kunstmatige coma wordt gehouden. Dat bericht staat eveneens te lezen op de website van Cyclingnews.

Update 22.01u
In een interview met de VRT heeft Bart Leysen meer uitleg gegeven. “Zijn kamergenoot Joaquin Rodriguez had alarm geslagen omdat hij vond dat Kim vreemd deed. Er werd gevreesd voor een hartinfarct, maar dat heeft hij dus niet gehad. Toch is er blijkbaar iets mis met zijn hartspier. Het ziet er nu toch heel slecht uit.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone