Kevin Rivera mag Costa Rica niet uit en mist Sibiu Tour

donderdag 16 juli 2020 om 12:05
Kevin Rivera mag Costa Rica niet uit en mist Sibiu Tour

foto: Cor Vos (archief)

Kevin Rivera kan zijn titel in de Sibiu Cycling Tour niet verdedigen. De talentvolle klimmer van Androni Giocattoli-Sidermec mag zijn thuisland Costa Rica niet uit, omdat de Europese Unie vanwege het coronavirus reizigers uit het Centraal-Amerikaanse land niet binnenlaat.

Vanuit Costa Rica worden meerdere mensen ingezet om de 22-jarige Rivera toch nog op tijd naar Europa te krijgen, zodat hij zich aan kan sluiten bij zijn ploeg. Er wordt ook werk gemaakt van een verblijfsvergunning en een werkvisum waarmee hij de oversteek kan maken.

“Ik ben aan het trainen, sinds ik op 20 februari uit Italië terugkeerde naar Costa Rica”, zegt Rivera tegen CRHoy. “Het was de bedoeling dat ik afgelopen zaterdag zou vliegen om de Sibiu Tour te rijden, die ik vorig jaar had gewonnen, maar dat was niet mogelijk.”

Volgens Rivera levert de situatie hem veel stress op, aangezien hij ook over een aflopend contract beschikt bij het Androni Giocattoli-Sidermec van manager Gianni Savio. “Dit is een belangrijk jaar, maar als ik niet kan koersen en de rest wel, heb ik misschien geen contract voor volgend seizoen”, geeft hij aan. Mogelijk moet Rivera de Giro d’Italia missen. “Daarom is het ook een heel groot probleem, omdat de ploeg mij daar nodig heeft.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Piet Lut 16 juli 2020 om 12:53

Rivera heeft ook nooit op enige startlijst online gestaan voor Sibiu

Interessanter is dat de ploeg Alpecin niet meer op de startlijst staat en vervangen woord door het Poolse Wibatech

KimJungPoels 16 juli 2020 om 13:04

Gezien het commentaar van Rivera zelf was het dus wel de bedoeling dat hij daar zijn titel zou verdedigen he. Lekker belangrijk of ie dan op de startlijst van één of andere site stond.

Piet Lut 16 juli 2020 om 13:06

Ik doelde op startlijst organisatie hoor, niet van verzamelsites als CF, FC, PCS, WCS of al die andere hobbyisten website

boenk 16 juli 2020 om 15:31

Hij stond blijkbaar op de reservelijst, net omdat men al anticipeerde of er van uit ging dat er problemen zouden zijn.

Kannibaal van Schepdaal 16 juli 2020 om 14:07

Ik denk niet dat Rivera moet vrezen dat hij volgend jaar geen ploeg meer zal hebben. Toch een klimtalent.

KimJungPoels 16 juli 2020 om 15:53

Staat in de belangstelling van 5 WT ploegen las ik. Waaronder Bora, Bahrain en Movistar. Bora leek op enig moment de beste papieren te hebben. Qua contract zal het zeker wel goed komen ja.

Toch wel jammer als hij als een van de weinige niet over zou kunnen komen in zo’n belangrijk jaar voor hem. Giro zou voor zo’n ontwikkeling wel top zijn.

Kannibaal van Schepdaal 17 juli 2020 om 12:10

Zou inderdaad goed zijn voor z’n ontwikkeling. Dan zou hij volgend seizoen misschien al voor een bescheiden klassement kunnen gaan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair