Kenny Elissonde: ”Hoop de belofte in te lossen”

zondag 17 februari 2013 om 11:09

Elissonde

foto: Sirotti

In de schaduw van toppers als Chris Froome, Alberto Contador en Joaquim Rodriguez reed de 21-jarige Kenny Elissone een sterke Ronde van Oman. De Franse pocketklimmer eindigde als zesde op de Green Mountain en veroverde door de achtste plaats in het eindklassement en passant de jongerentrui. De klimbelofte hoopt in de toekomst met de besten mee te strijden wanneer de weg steil omhoog loopt.

”Het was fantastisch om met toppers als Contador, Evans, Nibali en Froome te strijden. Een droom komt uit nu blijkt dat ik mee kan doen met de besten in de bergen,” aldus Elissonde tegenover Cyclingnews. ”Ik hou van steile en lange beklimmingen, en de Green Mountain paste perfect bij mijn capaciteiten.”

Elissonde is slechts één van de vele talenten die wielerland Frankrijk nu herbergt. De Fransman is dan ook optimistisch over de toekomst. ”Er zijn veel jonge Franse talenten op dit moment, ook binnen FDJ zelf met Pinot, Demare en Bouhanni. Het was lange tijd lastig voor Franse renners om te presteren, maar ik denk dat een nieuwe periode is aangebroken. Andere landen zullen anders naar Frankrijk gaan kijken in de toekomst.”

De klimmer heeft voor de rest van het seizoen nog mooie doelen voor zich. Vooral de Ronde van Catalonië en de Giro d’Italia staan hoog op de agenda. ”De Giro wordt mijn eerste grote ronde en ik ben er in de eerste plaats om Arnold Jeanesson te helpen. Maar ik droom zelf ook van de Giro met zijn prachtige beklimmingen. Ik hoop er goed te presteren.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair