Kenny Dehaes snelste sprinter in Halle-Ingooigem

woensdag 19 juni 2013 om 17:02

dehaes

foto: Sirotti

Kenny Dehaes heeft de massasprint in Halle-Ingooigem naar zijn hand gezet. De Belg van Lotto-Belisol was in de laatste meters net iets sneller dan Luka Mezgec (Argos-Shimano) en Nacer Bouhanni (FDJ). Voor Dehaes is het na de Trofeo Palma en Handzame Classic zijn derde zege van het seizoen.

In de Ster ZLM Toer wist Nederlander Pim Ligthart na een lange ontsnapping de zege te grijpen. De renner van Vacansoleil-DCM had de smaak te pakken en schoof daarom ook in Halle-Ingooigem mee met de vlucht van de dag. Naast Ligthart waren ook Ramon Sinkeldam, William Clarke, Kevin De Weert, Pieter Serry, Guillaume Van Keirsbulck, Jurgen Van de Walle, Gaetan Bille, Jussi Veikkanen, Paul Voss en Sven Vandousselaere vooraan te vinden.

De twaalfkoppige groep kreeg rondom het betrokken Ingooigem een voorsprong van maximaal vijf minuten ten opzichte van het peloton. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden klaarde het weer op, en zetten de Belgische ProContinentale ploegen – Crelan-Euphony en Accent.Jobs-Wanty – de achtervolging in. Dat was het sein voor Pieter Serry om op de Tiegemberg – bekend uit de Ronde van Vlaanderen – de kopgroep uit te dunnen. Enkel Ligthart, Sinkeldam en Bille bleven in de buurt van de jonge Serry.

Het peloton bleef echter op volle kracht achtervolgen en greep het viertal bij het ingaan van de slotronde bij de kraag. Sep Vanmarcke, Stijn Devolder en Bjorn Leukemans probeerden ten slotte nog een sprint te ontlopen, maar kregen geen vrijgeleide van FDJ, dat alles samen probeerde te houden in functie van kopman Nacer Bouhanni. De Franse kampioen kon ook perfect aan de aangekondigde sprint beginnen, maar werd nog voorbij gereden door respectievelijk Kenny Dehaes en Luca Mezgec.

Halle Ingooigem 2013 (1.1)
1. Kenny Dehaes (België/Lotto-Belisol)
2. Luka Mezgec (Slovenië/Argos-Shimano) allen z.t.
3. Nacer Bouhanni (Frankrijk/FDJ)
4. Wouter Wippert (Nederland/Team 3M)
5. Adrien Petit (Frankrijk/Cofidis)
6. Kris Boeckmans (België/Vacansoleil-DCM)
7. Blaz Jarc (Slovenië/NetApp-Endura)
8. Danilo Napolitano (Italië/Accent.Jobs-Wanty)
9. Tom Van Asbroeck (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
10. Aaron Gate (Australië/An Post-Chainreaction)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone