Kennaugh maakt rentree in Ronde van Romandië

Kennaugh maakt rentree in Ronde van Romandië

foto: Sirotti

zaterdag 21 april 2018 om 09:06

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Peter Kennaugh. De 28-jarige Brit, die de voorbije winter de overstap maakte van Sky naar BORA-hansgrohe, zal na een afwezigheid van bijna drie maanden dinsdag zijn comeback maken in de Ronde van Romandië. Dit laat de klimmer weten op Instagram.

Kennaugh begon zijn seizoen in Australië met de Tour Down Under, die hij afsloot op een anonieme 91e plaats. Hierop volgde op 28 januari de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Hij eindigde als 22e in de Australische eendagswedstrijd.

Hierna werd het stil rondom Kennaugh. Lange tijd was de reden voor zijn langdurige absentie onbekend, maar begin maart kwam BORA-hansgrohe met een verklaring dat de Brit door ‘persoonlijke gezondheidsredenen’ genoodzaakt was zijn fiets aan de kant te zetten. De WorldTour-formatie wilde niet dieper ingaan op de situatie.

De ploeg gaf wél aan dat beide partijen de situatie na een trainingsblok van 6-8 weken zouden evalueren, om vervolgens een definitieve datum te plannen voor zijn terugkeer. Na overleg is dus besloten dat Kennaugh in de Ronde van Romandië (24-29 april) zijn comeback zal maken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

nietram 21 april 2018 om 09:12

Fijn dat ie terug is, goed coureur.

Johnny7 21 april 2018 om 09:18

Ze hebben naast Sagan ook een uitstekende ronde ploeg met veel klimmers. Alleen zit het ze niet mee met Konig en nu ook Kennaugh. Als die 2 fit zijn kunnen ze in de grote rondes sterke ploegen voor het klassement opstellen zeg.

WernerFranke 21 april 2018 om 09:28

Over licht aan het einde van de tunnel gesproken, wanneer horen we nog iets over Intxausti?

bilthoven 21 april 2018 om 09:36

Dat heeft lang geduurd! Ben benieuwd of hij zijn oude niveau weer snel kan halen. Als hij in goede doen is, kan hij voor zijn ploeg van grote waarde zijn.

Scott Sunderland 21 april 2018 om 09:59

Mooi voor deze jongen. Ik vermoed problemen van psychische / emotionele aard. Goed dat die serieus werden genomen. Gebeurt nog veel te vaak niet.

joowii 21 april 2018 om 10:16

@Johnny7
Zeker mooie klimploeg! Vergeet ook Formolo niet die gaat nog shinen dit jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair