Kelderman gaat in Montréal voor top 10-notering

dinsdag 6 september 2016 om 07:14
Kelderman gaat in Montréal voor top 10-notering

Wilco Kelderman is aangewezen als kopman van LottoNL-Jumbo voor de WorldTour-wedstrijden in Québec en Montreal. “Ik voel me goed en kan niet wachten om weer in Canada te koersen. Het zijn twee mooie koersen die mij liggen”, aldus Kelderman.

De 25-jarige renner werd vorig jaar nog zesde in Montréal. Hij schat in dat deze koers hem wederom beter zal liggen. “Quebec heeft een kort steil klimmetje en Montréal is echt een klimkoers met een lange klim erin. Montréal ligt mij beter.”

Volgens ploegleider Nico Verhoeven beschikt zijn ploeg over meerdere troeven. “Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we met Kelderman een renner die mee kan doen voor de overwinning. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck voor de sprint gaan.”

De GP Québec wordt vrijdag 9 september verreden. Twee dagen later rijden de renners in Montréal.

Selectie LottoNL-Jumbo voor GP Québec en GP Montréal
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-us Alexey Vermeulen
flag-nl Dennis van Winden

Dit artikel delen:

63 Reacties

Kwouter 6 september 2016 om 08:10

Dezelfde gedachten als r525.
Haha, wat een durfal met zijn uitspraken.

Culnamo 6 september 2016 om 08:11

Man man man, daar gaan we weer.
Een item over Kelderman en de eerste denigrerende zeikreactie is al om 07:38 gepost. Je bent vermoedelijk volwassen, op die leeftijd moet je elke keer weer respect kunnen tonen….!
Jammer dat Wielerflits niet van sommige flitsers af is, zonde dus voor Wielerflits. Ik kan echt niet tegen die instelling van deze jongens.

Wheely 6 september 2016 om 08:17

Hoe kun je inderdaad op een mooie ochtend als deze zo negatief gaan lopen doen. Over een waardeloze instelling gesproken. ;)

kooltje 6 september 2016 om 08:20

Je moet voor de winst rijden…als dat gelukt is mag je tevreden zijn, of je nou tweede of veertigste bent geworden. Wieletjesplakken en top tien rijden zegt mij niks en wordt je niet beter van.

Hengacity1 6 september 2016 om 08:20

Zware dag voor de boeg zeker

Kwouter 6 september 2016 om 08:22

@ culnamo

Het geweldige van deze website is dat het een reactie-deel heeft waar iedereen zijn mening mag geven. Of deze nu positief of negatief is.

Ik vind het knap dat hij vorig jaar 6de is geworden. Doen heel weinig nederlanders hem na, maar je mag best zeggen dat hij met zijn sterkte toch wel wat hoger mag inzetten. Hij is tenslotte topsporter.

Marszzz 6 september 2016 om 08:24

Tuurlijk zal hij blijer zijn als hij wint. Maar hij zal tevreden zijn, niet blij, als hij top-10 rijdt. Zo kan je het ook interpreteren.

TiesW 6 september 2016 om 08:27

Hopelijk kunnen de Nederlanders zich hier weer lekker tonen. Met Kelderman, Mollema en vast ook Slagter aan het vertrek aantrekkelijke koers om met een oranje truitje te volgen. Zin in!

r525 6 september 2016 om 08:34

@culnamo
Ik zie niet wat er denigrerend is aan mijn opmerking? Zeiken zou ik het ook niet willen noemen. Gewoon een (negatieve) aanmerking op deze renner. Maar blijkbaar is dat niet mogelijk op een vroege morgen ofzo?
Laat het volgende even duidelijk zijn:
Als je voor een top vijf gaat betekent het niet dat je uiteindelijk niet met een 8e plek tevreden mag zijn. Zoals in de tekst al staat kan het ook een gesloten koers met eens sprint blijven, dan zijn er snellere mannen. Al kan je zelf de koers natuurlijk ook open (proberen) te breken.
Maar direct al zeggen dat je met een top tien tevreden bent als je er reeds al beter hebt laten zien, op die leeftijd, nee… Dat vind ik geen goede instelling voor Kelderman.

alsjewint 6 september 2016 om 08:35

Soms denk ik weleens dat je het als renner niet goed kan doen. Als je aangeeft voor de winst te gaan dan wordt je neergesabeld en een over het paard getilde renner genoemd die eerst maar eens wat moet presteren. Als je wat meer bescheiden inzet met gaan voor top tien dan ben je veel te voorzichtig en heb je geen winnaarsmentaliteit. Tja wat moet je dan?

Iedereen mag hier zijn mening geven, daar is op zich niks mis mee, maar sommigen lijken niet echt zorgvuldig en realistisch een mening te vormen, en roepen al gauw maar wat. Eigendunk lijkt dan de boventoon te voeren boven een beetje respect voor de renner, jammer.

Kelderman heeft geen topseizoen achter de rug en er rijdt hier geen misselijk deelnemersveld, dus dan is top 10 in mijn ogen een mooie ambitie. Dat sluit niet uit dat hij kan winnen, maar dan moet echt wel alles meezitten.

jan jansen 6 september 2016 om 08:44

Misschien dat hij bij Giant meer zelfvertrouwen krijgt .

Chrys 6 september 2016 om 08:44

@alsjewint
Gaat om de context van de koers. Als Hofland zegt: ‘ik kom hier om te winnen’ dan mag dat met recht neergesabeld worden, maar in Polen of Denemarken was dat een terechte uitspraak. Kelderman is in principe goed genoeg dat hij hier kan winnen (als alles meezit) dus mag hij best wat hoger mikken dan top 10.

Koel 6 september 2016 om 08:56

Hoe kun je nu hoger mikken dan top 10, daar zit de 1e plek toch ook bij…..?!?!
Rijdt die Roglic nog ergens? Die heeft volgens mij, nadat hij door de kou bevangen was in Polen en na de OS, niet veel meer gekoerst….

alsjewint 6 september 2016 om 08:58

@Chris

Je kunt van Hofland inderdaad niet verwachten dat hij hier heel goede kansen heeft, daarvoor is deze koers te zwaar. Kelderman is dan inderdaad kansrijker, maar je geeft zelf ook aan dat Kelderman kan winnen als alles meezit. Dat komt omdat Kelderman ook geen echte winnaar is en omdat hij tot dusver een matig seizoen heeft. Ik vind het logisch dat je dan je verwachtingen wat bescheidener inzet.

Hoe dan ook, ik kijk er naar uit, want vind die Canadese koersen al enkele jaren een hoge amusementswaarde hebben. Die circuit races hebben toch ook wel wat.

xistnc 6 september 2016 om 08:59

In Canada kan Wilco mooi even bijpraten met Lars. Bijvoorbeeld ff checken wat dat #keepchallenging nou precies inhoudt. Daar moet de verplichte treinreis van Québec naar Montreal, 3 uur ofzo, toch lang genoeg voor zijn.

maklukzat 6 september 2016 om 09:08

@r525
Wat een zeikreactie weer. Spijkers op laag water zoeken. Je ziet Kelderman in de titel staan en zoekt weer iets om het af te zeiken. In dit geval had hij top 5 moeten zeggen in plaats van top 10 blijkbaar. Gaat werkelijk nergens over.

tendam 6 september 2016 om 09:13

@koel
Inderdaad raar dat Roglic niet rijdt, die had wel een uitslag kunnen rijden, i.t.t. Hofland en Van Asbroeck die compleet kansloos zijn. Maar hij heeft wel onlangs nog gekoerst, niet onverdienstelijk zelfs, dus wat impliceer je precies?

jvh93 6 september 2016 om 09:29

Ik vraag me nog steeds af of kelderman wel degelijk gaat vertrekken. De bevestiging van zijn vertrek duurt wel erg lang en hij lijkt mij een enorme twijfelaar, zal me niets verbazen als hij straks toch blijkt te blijven wat ik uiteraard toe zal juichen

r525 6 september 2016 om 09:34

@maklukzat
Wauw, jij kan echt mijn gedachten lezen. Al dagen lang wacht ik op een bericht over kelderman zodat ik weer kan zeiken!

Treurig hoor, zo’n reactie. Je zou ook aan kunnen geven wat jij er dan van denkt en leuke discussies hebben hier op wielerflits.
Ik zoek geen spijkers op laag water, dit is waar ik elke keer al over val bij Kelderman. Die jongen heeft mijns inziens te hoge capaciteiten om hier “voor een top tien” te rijden.

Hakkie2 6 september 2016 om 09:43

@tendam: ik gok dat Roglic mikt op de tijdrit op het EK, daar past vliegen naar Canada niet zo goed bij.

Spinergy 6 september 2016 om 09:48

1e is ook top 10.

Orakel 6 september 2016 om 09:48

“Soms denk ik weleens dat je het als renner niet goed kan doen. Als je aangeeft voor de winst te gaan dan wordt je neergesabeld en een over het paard getilde renner genoemd die eerst maar eens wat moet presteren. Als je wat meer bescheiden inzet met gaan voor top tien dan ben je veel te voorzichtig en heb je geen winnaarsmentaliteit. Tja wat moet je dan?”

Het “probleem” dat sommigen aanstippen, is dat Kelderman zijn top-10 ambitie kan verwezenlijken door de gehele koers te volgen en op het einde te kijken of hij naar plek 5, 6 of 7 kan sprinten. Persoonlijke doelstelling en doelstelling van de ploeg zijn dan behaald.
Mollema werd (weer) een aanvallende renner toen Contador bij Trek tekende. Met de hete adem van de Spanjaard in de nek reed hij eindelijk weer aanvallend (zoals 2012/2013) en nam hij niet langer genoegen met een ‘zekere’ top-10. Gevolg: in de Tour heel lang bovenin meegedraaid en uiteindelijk uit de top-10 geduikeld. In San Sebastián viel alles op zijn plek en wist hij fantastisch te winnen.
Die andere instellingen zouden sommige flitsers ook graag bij Kelderman zien. Kelderman kiest zelf zijn doelen en manier van koersen, hij is volwassen. De kritiek vanuit de volgers hoort daar net zo goed bij, ook zij zijn volwassen.

vlek 6 september 2016 om 09:54

Kelderman, een renner die mee kan doen voor de overwinning. Dat lees ik toch goed? Ik neem aan dat dat dan het doel is? Niets mis mee lijkt me..

Verder een aardige selectie voor dat sprint evenement op donderdag.

schipperaar 6 september 2016 om 10:10

Ach nutteloze berichtgeving als deze ligt natuurlijk aan de oorsprong van zulke reacties. Wilco is geen prater maar krijgt voor elk zuchtje wind die microfoon onder zich en verder als ik voel me goed komt ie zelden. Laat ie jongen eens met rust redactie en richt je wat meer naar het dameswielrennen die zich het vuur uit de schenen rijden met een ploegentijdrit van over de 50int uur, beschamend hoeveel reacties daarop komen.

non-believer 6 september 2016 om 10:13

@vlek

Doen ze die pro sprint challenge weer ja? Altijd leuk gevonden om naar te kijken maar vorig jaar werd deze niet georganiseerd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair