Keisse rijdt volgend jaar voor Quick-Step

zondag 6 december 2009 om 15:10

Het is nu officieel: Iljo Keisse rijdt volgend jaar voor Quick-Step. Renner en ploeg hebben daarover vandaag een akkoord bereikt. Er ligt een contract voor één jaar klaar, met een optie voor nog een jaar. Na het baanseizoen zal Keisse ook op de weg te zien zijn, weet Sporza.

“Dit is een droom die waarheid wordt. Quick-Step is een van de sterkste ploegen ter wereld en ik ken er al veel renners persoonlijk van. Met een paar van hen, Wouter Weylandt bijvoorbeeld, train ik dikwijls”, zegt Keisse.

“De komende maanden werk ik zesdaagses af en concentreer ik me op het WK. Maar het is niet uitgesloten dat ik tussendoor ook al op de weg uitkom. Na de Wereldbeker-wedstrijd in Colombia (midden december) zullen we mijn schema verder uitwerken”, aldus de 27-jarige Gentenaar.

Teammanager Patrick Lefevere is zeer tevreden met de komst van Keisse. “Hij begint aan de belangrijkste fase in zijn loopbaan. We zijn benieuwd hoe Iljo het op de weg zal doen. We denken dat hij op dat vlak nog vooruitgang kan boeken. Met zijn snelheid kan hij Tom Boonen helpen, maar ook zijn eigen kans gaan in de kleinere wedstrijden.”

Lees ook:
Quick-Step en Keisse gaan om de tafel
Deal Quick-Step met Keisse lijkt beklonken

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone