Opnieuw Nederlands eremetaal tijdens Wereldbeker baan in Berlijn

Opnieuw Nederlands eremetaal tijdens Wereldbeker baan in Berlijn

foto: BEAT Cycling Club

Door Tim van Hengel
zaterdag 1 december 2018 om 23:59

Matthijs Büchli heeft op de tweede dag van de Wereldbeker baanwielrennen in Berlijn goud gepakt op de Keirin. De Nederlander reed via twee uitmuntende ritten naar de overwinning. Daarnaast was er brons voor zijn BEAT-ploeggenoot Theo Bos op de kilometer tijdrit, waarin Sam Ligtlee met een vierde plaats net naast een podiumplek greep. Gisteren was er al goud voor de Nederlandse selectie op de teamsprint. Zondag wordt de laatste dag van het toernooi in Berlijn verreden.

Keirin – mannen
Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen zorgden voor de Nederlandse inbreng op de Keirin. Het duo kwalificeerde zich in de eerste ronde niet rechtstreeks voor de tweede, maar de herkansingen boden uitkomst. Uiteindelijk schaarden zij zich bij de zes renners die de finale mochten rijden. Daarin won Büchli de sprint van kop af aan en pakte hij zo het goud. Lavreysen werd zesde.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli
flag-nr2 flag-au Matthew Glaetzer
flag-nr3 flag-my Mohd Azizulhasni Awang

Kilometer tijdrit – mannen
Voor Theo Bos en Sam Ligtlee waren de respectievelijk vierde en zesde plaats in de kwalificaties voldoende voor een startbewijs voor de finale van de ‘Kilometer’. Ligtlee zette een scherpe tijd neer, maar zag landgenoot Bos, Joachim Eilers en Quentin Lafargue nog langszij komen. Bos’ tijd was voldoende voor het brons, Ligtlee viel met de vierde plek nipt naast het podium.

Uitslag
flag-nr1 flag-de Joachim Eilers
flag-nr2 flag-fr Quentin Lafargue
flag-nr3 flag-nl Theo Bos

Koppelkoers – mannen
De Nederlandse afvaardiging op de koppelkoers bestond uit Dion Beukeboom en Jan Willem van Schip. Ze sprokkelden in de 120 ronden lange koers elf punten, waarmee zij op de zesde plaats eindigden. De winst was voor Denemarken – net als in de eerste twee wereldbekerwedstrijden; Lasse Norman Hansen en Casper von Folsach wisten als enige het peloton te dubbelen.

Uitslag
flag-nr1 flag-dk Denemarken (Lasse Norman Hansen en Casper von Folsach)
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië (Mark Stewart en Oliver Wood)
flag-nr3 flag-de Duitsland (Roger Kluge en Theo Reinhardt)

Omnium – vrouwen
De Britse Katie Archibald onderstreepte in het eerste onderdeel, de scratch, meteen haar ambities voor het omnium door meteen de winst te pakken. Ook in de temporace en de afvalkoers zegevierde ze, waardoor de vierde plek in de afsluitende puntenkoers volstond voor de eindzege. Amy Pieters, de enige Nederlandse aan het vertrek, eindigde op de negende plaats.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Katie Archibald
flag-nr2 flag-it Letizia Paternoster
flag-nr3 flag-us Jennifer Valente

Sprint – vrouwen
Voor Shanne Braspennincx viel in het sprinttoernooi het doek in de achtste finales, nadat ze het onderspit dolf tegen de latere winnares Stephanie Morton – de runner-up tijdens het WK in Apeldoorn. Elis Ligtlee en Laurine van Riessen hielden het een ronde langer vol, maar moesten uiteindelijk in de kwartfinales inbinden. Morton, die al op het podium stond tijdens de eerste twee wereldbekerwedstrijden, rekende in de finale af met de Russische Anastasiia Voinova.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Stephanie Morton
flag-nr2 flag-ru Anastasiia Voinova
flag-nr3 flag-ua Olena Starikova

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair