Kasper Asgreen na zege in De Ronde: “We hebben perfect gereden”

zondag 4 april 2021 om 16:37
Kasper Asgreen na zege in De Ronde: “We hebben perfect gereden”

Kasper Asgreen is de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2021. De Deen versloeg Mathieu van der Poel in een sprint-a-deux. “Dit is een ongelofelijke klassiekercampagne geworden”, zei hij in het flashinterview.

Het was Asgreen zelf die als eerste van de favorieten een versnelling plaatste. Dat was al met nog 99 kilometer te rijden op de Molenberg. Samen met wereldkampioen Julian Alaphilippe en Florian Sénéchal kleurde hij de wedstrijd namens Elegant-Quick-Step. “Het plan was te wachten tot de heuvelzones. Vanaf de tweede beklimming van de Oude Kwaremont zijn we begonnen met aanvallen. De jongens (ploeggenoten, red.) hebben geweldig gereden. Ik wil ook ploegleider Tom (Steels) Wilfried (Peeters) bedanken.”

Hoewel Van der Poel op papier de betere sprinter is, durfde Asgreen op zijn eigen sprintkwaliteiten te vertrouwen. “Ik voelde me heel goed in de laatste kilometer. Ik besloot op mijn sprint te vertrouwen”, vertelt de Deense kampioen. “Bij het ingaan van de laatste kilometer kreeg ik door dat we nog dertig seconden voorsprong hadden. Van der Poel reed voor mij dus ik kon beslissen wanneer ik de sprint aanging. Deze overwinning is geweldig.”

Asgreen volgt Rolf Sorensen (1995) op als laatste Deense winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Klaas Foppen 4 april 2021 om 17:03

Team zal gerust belangrijk zijn, maar hij heeft gewoon gewonnen omdat hij de sterkste was, hij is de man in vorm, geen van de andere dqs mannen had dit gekund vandaag. Zeer knappe overwinning

Deel Koeper 4 april 2021 om 17:38

Je zag al vroeger dat Alaphilippe eigenlijk voor Asgreen aan het rijden was en daarna waren de ploegmaats nog blokken aan het been in de achtervolging.

Michelangelo 4 april 2021 om 22:12

Dominantie van DQS was vooral groot in de voorbeschouwing: in de wedstrijd zelf was het uiteindelijk vooral Asgreen zelf.

De demarrage van Alaphillipe op de Koppenberg was lang niet zo indrukwekkend als vorig jaar, en daarmee leek meteen ook de angel uit zijn aanvallen. En de rest van de ploeg was er wel, maar ook eigenlijk weer niet. Tenminste niet in de finale.

Asgreen: beresterk, en ik heb gevloekt en geapplaudiseerd toen hij de sprint won. Geen sleper, altijd willen koersen, en nu eindelijk ook voor hem een hele dikke vis. Een perfecte pion voor DQS, maar ik kan me voorstellen dat hij het in deze vorm ook zonder wolfpack zou kunnen.

Gitan 4 april 2021 om 17:15

Winnaar van het voorjaar met Vlaanderen en de E3, op z’n Terpstra 18’s.

Peter Lippens 4 april 2021 om 17:27

Was gewoon de sterkste vandaag, de koers geopend op zo’n 100 km van de meet, opgehouden in die val en dan aan de meet de maat nemen van Matje, tja, dan ben je een verdiende winnaar

Romāns Vainšteins 4 april 2021 om 18:54

Alaphilippe was natuurlijk een heerlijke metgezel aan het front en ook de blauwhemden binnen de ploeg hebben allemaal hun steentje bijgedragen. Het was vandaag toch wel echt de Cancellara achtingen vorm (ik ga dus een stapje verder dan Terpstra 18) dat het verschil maakte.

Schitterende nieuwe monument winnaar met kans op meer, eveneens de grootste baler van de nieuwste Franse lockdown.

Gilberto 5 april 2021 om 00:11

Afijn, volgend jaar dus Asgreen naar Ineos…

Headlines

Materiaalzone

Populair